RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Water bijna warm genoeg voor Van Rouwendaal

SOEST - De wedstrijden in het open water bij de EK in Hongarije kunnen deze week vermoedelijk 'gewoon' doorgaan. De temperatuur van het water in het Lupameer bij Boedapest heeft inmiddels bijna de minimaal vereiste 16 graden Celsius bereikt. "Het water was vanochtend 15,1 graden en de zon schijnt de komende 48 uur volle bak", zegt coach Thijs Hagelstein van de Nederlandse ploeg. "Het lijkt erop dat de temperatuur dus wel naar 16-plus gaat."


Olympisch kampioen Sharon van Rouwendaal uit Soest zei vorige week zich enige zorgen te maken over het doorgaan van de EK-wedstrijden in het open water, omdat het water van Lake Lupa toen slechts 12 graden was. Van Rouwendaal verdedigt woensdag haar Europese titel op de 5 kilometer. Een dag later doet Van Rouwendaal dat ook op de 10 kilometer, de afstand waarop ze bij de Spelen van Rio 2016 olympisch goud pakte

"Voor woensdag en donderdag wordt regen voorspeld, dat kan de races wel be´nvloeden", zegt Hagelstein. "Maar aan het weer kunnen we niets doen. We gaan het zien. Ik verwacht dat de races uiteindelijk doorgaan, maar officieel weten we het pas een uur van tevoren."


Van Rouwendaal gaat komende zomer in Japan proberen haar olympische titels in het open water te prolongeren. De 27-jarige zwemster doet deze week in Hongarije voor het eerst in 1,5 jaar weer mee aan een openwaterwedstrijd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -