RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vlucht Van den Berg strandt in laatste klim

VINKEVEEN/DE MEERN - Een lange vluchtpoging van Lars van den Berg in de derde etappe van de Giro d'Italia is in de laatste klim van de rit van Biela naar Canala gestrand. De ritzege ging naar Taco van der Hoorn, Van den Berg finishte als 97e in het peloton, vier seconden achter de winnaar.

De wielrenner uit De Meern, debutant in de Giro, maakte deel uit van een acht man sterke kopgroep die al vroeg in de etappe op avontuur ging. Met Lars van den Berg en Taco van der Hoorn kende de kopgroep twee Nederlanders.

De voorsprong van de acht bedroeg op zeker moment zeven minuten. Terwijl het verschil kleiner werd probeerden Van den Berg en Van der Hoorn op 37 kilometer van de meet samen weg te rijden. De aanvalspoging mislukte.

In de laatste klim, op zo'n vijftien kilometer van de finish, moest de man uit De Meern passen op een aanval van onder meer Taco van der Hoorn. De Rotterdammers kreeg twee man mee, maar acht kilometer voor de streep wist hij ze te lossen, om vervolgens solo over de streep te komen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -