RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Niels Plinck nieuwe coach Taurus: 'Ben langs de lijn iets drukker dan Erik Gras'

1/4
HOUTEN - Niels Plinck is de nieuwe coach van volleybalclub Taurus. De 37-jarige IJsselsteiner is bij de Houtense eredivisionist de opvolger van Erik Gras. Gras vertrekt na dit seizoen naar VoCASA. Plinck was de afgelopen jaren zijn assistent bij Taurus.

Plinck begon als volleyballer bij Vrevok in Nieuwegein en stapte vervolgens over naar topclub Dynamo in Apeldoorn. Daar speelde hij zeven jaar, om al op 29-jarige leeftijd een punt te zetten achter zijn actieve loopbaan. Na een aantal seizoenen samen met Ron Zwerver talenten te hebben begeleid op Papendal, werd hij assistent bij Taurus.

"Er hoefde voor mij niet hemel en aarde bewogen te worden om hoofdcoach te worden"


"En nu word ik hoofdcoach. Ik heb nooit bij de club aangegeven dat ik dat ik die ambitie had", zegt Plinck. "Er hoefde voor mij niet hemel en aarde bewogen te worden om hoofdcoach te worden. Ik heb een gezin met twee kinderen en daar wil ik ook aandacht aan geven."

Hoewel hij de ambitie niet had, wordt Plinck nu wel hoofdcoach. "Met een onwijs leuk team dat een stapje verder is dan afgelopen jaar. Hopelijk kunnen we een normaal seizoen tegemoet gaan en daar hoop ik mijn bijdrage aan te kunnen leveren."

Volgend seizoen
Hoe dat team voor volgend seizoen eruit ziet is overigens nog onduidelijk. Er kunnen nog mensen vertrekken en Plinck is op zoek naar versterkingen. Daarbij realiseert hij zich dat clubs als ZVH in Zevenhuizen en SSS in Barneveld meer kunnen bieden dan Taurus. "Mensen die een fulltime programma willen draaien, kunnen bij Taurus gewoon niet terecht omdat wij daar de middelen niet voor hebben."

"Mensen die een fulltime programma willen draaien, kunnen bij Taurus niet terecht"


Middelen is geld. En voor geld is Taurus net als alle andere sportclubs voor een belangrijk deel afhankelijk van sponsoren. En die vinden is nu lastig, weet Plinck. "Zeker in deze tijd is het voor bedrijven heel lastig om financieel bij te springen op het moment dat ze zelf snakken naar adem."

Druk
Na vijf jaar Erik Gras staat er dus komend seizoen een andere cloach langs de lijn bij Taurus. En dat zal even wennen, voor spelers ťn fans. "Ik ben iets minder rustig dan dat Erik is. Ik ben een slechte stilzitter en ik ben vocaal iets meer aanwezig dan Erik. Hij is wat rustiger, ik ben prominenter aanwezig."

"Ik ben prominenter aanwezig dan Eric"


En hoewel de middelen ontbreken, heeft Plinck wel zijn verwachtingen voor het nieuwe seizoen. "Dat wij een stapje hoger komen dan afgelopen jaar. En daar zal de nodige trainingsarbeid voor verricht moeten worden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -