RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sharon van Rouwendaal opnieuw Europees kampioen 5 kilometer

SOEST - Sharon van Rouwendaal heeft bij de EK in Hongarije haar Europese titel op de 5 kilometer in het open water geprolongeerd. De 27-jarige zwemster uit Soest was op het Lupameer nabij Boedapest de beste op dit niet-olympische onderdeel.

De olympisch kampioene op de 10 kilometer lag het grootste deel van de race aan de leiding en kwam na bijna 59 minuten met een ruime voorsprong over de finish.

Bij de vorige EK in 2018 in Glasgow won Van Rouwendaal drie keer goud; op de 5 en 10 kilometer en in de teamwedstrijd. In de race over 25 kilometer pakte ze zilver in Schotland.

Aan het einde kon ik nog versnellen, dus ik ben heel erg tevreden"
Sharon van Rouwendaal

Nieuwe coach
Van Rouwendaal verruilde vorig jaar coach Philippe Lucas voor Bernd Berkhahn. De Duitser is wat meer wetenschappelijk ingesteld dan de Fransman, die berucht is om zijn harde aanpak. "Het was best wel stressvol voor de start, want ik wilde het extra goed doen, omdat ik van coach ben veranderd", liet Van Rouwendaal opgetogen weten.

"Ik wilde laten zien dat het een goede keuze is geweest. Het blijkt dat ik nog steeds heel hard kan zwemmen. Aan het einde kon ik nog versnellen, dus ik ben heel erg tevreden. Nu moet ik goed gaan herstellen. Ik hoop donderdag op de 10 kilometer op nog een medaille en misschien wel meer."

De EK zijn voor Van Rouwendaal een belangrijk testmoment richting de Olympische Spelen komende zomer in Tokio. De race in Boedapest was haar eerste wedstrijd in open water in anderhalf jaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -