RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hongerig FC Utrecht staat voor twee drukke weken: 'Nu moeten we het verzilveren'


UTRECHT - FC Utrecht gaat donderdag op Hemelvaartsdag, in de voorlaatste speelronde van de eredivisie, op bezoek bij Sparta Rotterdam. Het is het begin van tien dagen met daarin mogelijk vier wedstrijden. Voor Utrecht staat de zesde plaats nog op het spel en bovendien wil het met een goed gevoel naar de play-offs. "Nu gaat het eigenlijk pas echt beginnen", zegt Mark van der Maarel.

Mark van der Maarel: "We hebben nog genoeg om voor te spelen"


"We willen plek zes vasthouden natuurlijk. Dat geeft het recht dat je thuisspeelt, dus het is belangrijk dat we de competitie goed afsluiten en goed de play-offs in gaan", aldus Hidde ter Avest. Toch wil de rechtsback niet te hard van stapel lopen. "Je leeft van wedstrijd naar wedstrijd. Als we nu al met het hoofd bij de play-offs zitten, dan gaat dat iets te snel", geeft hij toe.

"Aan ons is alles gelegen om de zesde plaats vast te houden", vertelt Mark van der Maarel. "Het is fijn dat we al geplaatst zijn, want dat was de doelstelling. Maar we zijn nog lang niet klaar. Daar zit een bepaald gevaar dat je misschien gemakzuchtig wordt. Maar je moet in een flow blijven."

"We hebben een mooi uitrecord dat we scherper kunnen stellen. PSV (zondag, red.) komt er nog aan, dus we hebben nog genoeg om voor te spelen", aldus Van der Maarel, die de laatste weken een vaste waarde is centraal achterin. "De organisatie is de basis. Als dat in orde is, dan verlies je niet zo snel. We hebben ook veel individuele kwaliteit om een wedstrijd over de streep te trekken."

Vier wedstrijden in tien dagen?
Na Sparta-uit volgt eerst PSV-thuis op zondag. Volgende week woensdag staat het eerste duel van de play-offs gepland. Waarschijnlijk wordt de tegenstander FC Groningen. Bij winst staat zaterdagavond de finale van de play-offs op het programma. FC Utrecht komt dus mogelijk vier keer in actie in tien dagen.

In een kort tijdbestek speel je sowieso drie wedstrijden, en dat gaan er vier worden"
Hidde ter Avest

"Van verslapping is geen sprake. Binnen twee weken zit het seizoen erop, dus die spanning is er volop. Nu worden de prijzen pas verdeeld. In een kort tijdbestek speel je sowieso drie wedstrijden, en dat gaan er vier worden", zegt Ter Avest vol vertrouwen.

Ook voor trainer René Hake is het anders. "Vanaf nu wordt het alleen maar herstellen en voorbereiden op de volgende wedstrijd", vertelt hij. "Dan is het alleen maar focussen van de ene naar de andere wedstrijd."

René Hake: "Sparta is een taaie ploeg om van te winnen"


De ervaren Van der Maarel ziet niet op tegen de hoeveelheid wedstrijden in korte tijd. "We zijn fit en we zijn topsporters, dus dat kunnen we aan. De ervaring leert wel dat het een utopie is dat je met dezelfde elf die vier wedstrijden gaat spelen. Daar zullen wisselingen plaatsvinden", geeft hij aan.

"Iedereen moet scherp zijn, en eerlijk zijn hoe hij zich voelt. Maar ik heb er alleen maar zin in. Nu gaat het eigenlijk pas echt beginnen. We moeten het gaan verzilveren", aldus 'Maarel'. "Hier speel je heel het seizoen voor. Natuurlijk wilden we allemaal meer, maar we zijn er nu en we willen volgend jaar Europa in."

Sparta in vorm
"Ik denk dat Sparta een goede reeks heeft staan, dus ik denk dat het een lastige pot gaat worden", aldus Ter Avest. Zijn collega-verdediger Van der Maarel deelt die mening. "We zijn hongerig naar meer, maar Sparta zit ook in een goede flow. Dus dat wordt een heel lastige opgave."

"Het is anders dat Sparta nog strijdt voor de play-offs, maar het mag niet anders zijn in de manier waarop we het benaderen", vult Hake aan. "Wij strijden nog vol voor plek zes. Maar dat wij morgen een pittig potje tegemoet gaan, dat lijkt mij duidelijk."

Hidde ter Avest: "Nu worden de prijzen pas verdeeld"


"Sparta is een goed georganiseerd team. Ze beschikken over individuele kwaliteiten en fysieke kracht. Daar ligt hun kwaliteit. Als zij dat kunnen benutten, is het een taaie ploeg om van te winnen", vertelt de oefenmeester. De cijfers wijzen het uit: sinds begin maart hebben de Rotterdammers slechts één keer verloren. Aan FC Utrecht om de code te kraken en Sparta te verslaan.

"Daar hebben we een plan voor en alles zal liggen aan de uitvoering van het plan. Een goede veldbezetting en wanneer we welke risico's moeten nemen. We moeten ook hun spel ontregelen. Ook met voorzetten van de zijkant. Dat moeten we goed verdedigen en onschadelijk maken, want daarin konden zij de laatste weken het verschil maken", aldus Hake.

FC Utrecht zal het donderdag tegen Sparta moeten doen zonder Mimoun Mahi en Bart Ramselaar. De Marokkaanse aanvaller komt dit seizoen niet meer in actie. Van Ramselaar wordt nog wel verwacht dat hij kan spelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -