Veel kansen, maar geen doelpunten bij Sparta - FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eredivisie op bezoek bij Sparta Rotterdam gelijkgespeeld. Het duel eindigde, ondanks veel kansen aan beide kanten, in 0-0.

Eerste kans voor Sparta

De wedstrijd kende een rommelig begin. De eerste grote kans was voor Sparta-speler Harroui. Na negen minuten voetballen vloog zijn poging tegen de lat.
FC Utrecht had in het eerste half uur moeite om de zestien van Sparta binnen te dringen. In het laatste kwartier van de eerste helft werden de Utrechters gevaarlijker. Elia was er met een afstandschot, Janssen kopte net naast en de vuurbal van Ter Avest kon doelman Okoye maar net keren.

Maher geschorst

Vlak na rust was er na een overtreding van Beugelsdijk een opstootje. Hierbij kreeg Maher geel. Het was zijn vijfde van het seizoen waardoor hij er zondag tegen PSV niet bij is.
Ook in de tweede helft waren de meeste kansen voor FC Utrecht. Opnieuw was Janssen met een kopbal dichtbij een treffer maar ook Kerk had een aantal mogelijkheden. Ook Dalmau, na een goede actie van Kerk en een hoekschop van Gustafson, was tot twee keer toe dichtbij een treffer.
Vlak voor tijd was het eerst Sparta-speler Thy die van dichtbij de bal hoog over vuurde, vervolgens was invaller Emanuelson ook gevaarlijk. Zijn afstandschot werd met en showduik gepakt door uitblinker Okoye. Hierna floot scheidsrechter Oostrom bij een 0-0 eindstand af.

Ranglijst

Vorige week speelde FC Utrecht tegen Heerenveel ook al doelpuntloos gelijk. Komende zondag neemt FC Utrecht het in de laatste speelronde van de eredivisie op tegen PSV. Daarna gaan de Utrechters de play-offs in.
FC Utrecht blijft voorlopig de nummer zes van de eredivisie. Die plek zorgt in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal voor het thuisvoordeel. FC Groningen staat zevende met twee punten minder dan FC Utrecht. De Noorderlingen nemen het nog op tegen PEC Zwolle.