RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hilterman blijft steken op 19 treffers: '20 klinkt mooier'

1/2
UTRECHT - Jeredy Hilterman, aanvaller van Jong FC Utrecht heeft het seizoen van de eerste divisie afgesloten met de topscorerstitel van zijn ploeg. Hij baalde er wel van dat hij in het laatste competitieduel zijn doelpuntentotaal niet heeft weten op te krikken.

"Ik was daar uiteindelijk wel mee bezig", zegt Hilterman in Namen en Rugnummers. Hij sluit het seizoen nu af met negentien doelpunten. "Twintig klinkt toch wel mooier."

Jong FC Utrecht sloot het seizoen woensdagavond af met een 2-2 gelijkspel tegen FC Eindhoven. "We kwamen al snel achter toen wist ik dat het een moeilijke avond zou worden."

Jeredy Hilterman over zijn topscorerstitel bij Jong FC Utrecht


Als Hilterman had gescoord had hij in zijn eentje een record in handen. Als speler van een beloftenelftal in één seizoen meer dan negentien treffers maken. Nu deelt hij die statistiek van Danilo. Hij scoorde vorig seizoen negentien keer voor Jong Ajax.

"Dat wist ik eigenlijk niet", zegt Hilterman. "Goed gezelschap. Hij doet het nu goed bij FC Twente."

Met negentien treffers was Hilterman vierde op de topscorerlijst van de eerste divisie. Robert Mühren, spits van Cambuur Leeuwarden, scoorde met 36 treffers het vaakst.

Over het algemeen was het een goed seizoen"
Jeredy Hilterman

Terugblik op seizoen
Jong FC Utrecht heeft het seizoen afgesloten met de achttiende plek. "Over het algemeen was het een goed seizoen. In de tweede helft van het seizoen moesten we met een nog jonger team spelen. Dat zag je wel terug", zegt de aanvaller van Jong FC Utrecht.

"Ik heb nog geen vakantie. Ik zit nog bij de selectie van het eerste." De hoofdmacht van FC Utrecht komt zondag in de eredivisie nog in actie tegen PSV. Daarna beginnen de play-offs om Europees voetbal. "Misschien kan ik er nog wat minuten bij sprokkelen. Het is sowieso leuk om mee te maken, ook vanaf de zijkant van het veld."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -