RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Mulenga: 'Volgend seizoen op of naast veld in de eredivisie'

1/2
UTRECHT - "Volgend seizoen sta ik op of naast het veld in de eredivisie", vertelt Utrechter Jacob Mulenga in Namen en Rugnummers. De oud FC Utrecht-speler promoveerde zaterdagavond met Go Ahead Eagles naar het hoogste niveau van Nederland.

Jacob Mulenga in gesprek met Namen en Rugnummers-presentator Rick van Manen.


De Deventenaren speelden in de eerste divisie tegen Excelsior. Mulenga werd in de 67ste minuut als invaller gebracht. Toen stond het nog 0-0. Vlak voor tijd scoorde Bas Kuipers de enige goal van het duel en de concurrentie morste punten, waardoor promotie een feit was. "Het was een lange weg. Niemand gaf ons een kans maar toch is het gelukt. Zo'n prestatie heb ik nog niet eerder meegemaakt", zegt Mulenga.

Met het hart spelen
Mulenga was bezig aan zijn eerste seizoen bij Go Ahead Eagles. Hij speelde 28 wedstrijden waarin hij twaalf keer in de basis begon en zestien keer inviel. In die duels scoorde de 37-jarige zes keer en leverde hij één assist. Mulenga noemt nog een aantal andere dingen die hij heeft toegevoegd. "Ervaring, de jongens leren wat winnen is, met het hart spelen en van wedstrijd tot wedstrijd leven."

Toekomst
De voetballer die met FC Utrecht Europees speelde had een contract voor één seizoen bij de club uit Deventer. Hoe zijn toekomst bij bijvoorbeeld Go Ahead Eagles eruitziet is nog niet duidelijk. "Er moet nog gesproken worden met Go Ahead Eagles, maar volgend seizoen sta ik op of naast het veld in de eredivisie", besluit de aanvaller.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -