Instellingen

Henny Lee zoekt weer uitdaging in Nederland

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Henny Lee stopt deze zomer als technisch directeur bij de Poolse voetbalclub Zaglebie Lubin. De 59-jarige Utrechter heeft er dan twee seizoenen opzitten bij de club, waarvan het eerste elftal op het hoogste niveau in Polen speelt.
Lee, die in Nederland hoofdtrainer was van onder meer Spakenburg, DOVO, Telstar en FC Dordrecht, was ook jarenlang docent bij de KNVB. Van 2011 tot 2019 was hij technisch manager en hoofd opleidingen bij FC Utrecht. In 2019 vertrok hij naar Polen.
Het besluit om te stoppen bij Zaglebie Lubin kwam van Lee zelf, niet van de club. "Het eerste elftal is van een degradatiekandidaat een subtopper geworden, en de opleiding draait uitstekend", vertelt Lee. Maar hij wil terug naar Nederland vanwege de situatie rond Corona. "Mijn familie kan niet naar Polen komen en naar Nederland reizen is een enorm gedoe."
Dat maakt dat Lee weer in Nederland aan de slag wil. "Ik sta open voor een nieuwe uitdaging, bijvoorbeeld als technisch eindverantwoordelijke of vanuit een andere technisch coördinerende rol bij een profclub." De Utrechter hoopt dat de ervaring die hij in Polen heeft opgedaan zijn positie versterkt. "Naast het inzicht op het technische beleid en de spelersmarkt van Nederland, heb ik dat inzicht nu ook op internationaal niveau."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.