RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dafne Schippers start op FBK Games: 'Dat is echt mijn wedstrijd'

UTRECHT - Dafne Schippers doet op 6 juni mee aan de FBK Games. De 28-jarige atlete uit Utrecht heeft dat aan de organisatie laten weten. Schippers loopt in Hengelo de 100 meter.

"Hengelo is echt mijn wedstrijd", zegt Schippers in een reactie. "Lopen voor eigen publiek geeft iets extra's en het is de enige internationale meeting in Nederland."


Schippers liep in 2015 op de FBK Games voor het eerst in haar carriŤre onder de 11 seconden op de 100 meter: 10,94. Ook op de 200 meter was ze al eens heel snel met een baanrecord van 22,02. Op de laatste FBK Games, twee jaar geleden, won ze de 100 meter in 11,06 en kwalificeerde ze zich voor de Olympische Spelen van Tokio.


De Utrechtse atlete gebruikt de 100 meter in Hengelo als voorbereiding op de Spelen, die op 23 juli beginnen. "Ik groei altijd in het seizoen en heb daarvoor als aanloop een aantal wedstrijden nodig. Op de trainingen loop ik weer goede tijden en ik hoop dat zich dat nu ook gaat vertalen naar de wedstrijden", aldus Schippers.


Voordat ze in Hengelo start loopt Schippers nog twee wedstrijden. Op woensdag 19 mei staat ze aan de start op de 200 meter bij de Golden Spike in het Tsjechische Ostrava. Vier dagen later staat een 100 meter in het Amerikaanse Boston op het programma.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -