Liveblog: FC Utrecht en PSV delen de punten

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht neemt het vanmiddag in de eredivisie op tegen PSV. De Utrechters staan zesde en zijn bij winst of een gelijkspel zeker van de plek die zorgt voor thuisvoordeel in de halve finale van de play-offs. Verliest de ploeg van trainer René Hake dan is het afhankelijk van wat nummer zeven FC Groningen - de eerste horde in de play-offs - doet tegen PEC Zwolle.
De wedstrijd is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op het duel.

Eindstand: 1-1

37' Sander van de Streek (1-0)
50' Marco van Ginkel (1-1)
Scheidsrechter: Björn Kuipers

Liveblog:

90+2' Afgelopen. Het duel eindigt in 1-1. Het wedstrijdverslag is hier te vinden. Later zijn de reacties te lezen/luisteren op onze website.
90' De extra speeltijd bedraagt twee minuten.
81' Daar is de vijfde Utrechtse wissel. Emanuelson wordt vervangen door Hoogma.
80' PEC Zwolle komt op 1-0 voorsprong tegen FC Groningen. FC Utrecht zit op rozen in de strijd om de zesde plek.
78' Bij PSV komt Sambo erin voor Obispo.
73' Het is vooral PSV dat de bal heeft en FC Utrecht dat aan het verdedigen is.
68' De volgende wissel bij FC Utrecht is een feit. Gyrano Kerk speelde niet zijn beste wedstrijd en gaat eraf, Sylla komt binnen de lijnen.
65' In de counter stuurt Gustafson Dalmau weg. De Spanjaard schiet maar net naast het doel van PSV.
64' Van der Maarel is gelijk belangrijk met een verdedigende actie. De routinier haalt de bal net weg voor Zahavi.
62' Drie wissels. Janssen, Warmerdam en Van de Streek worden met het oog op de play-offs naar de kant gehaald. Van der Maarel, Dalmau en Bergström worden in de ploeg gebracht door Hake.
60' Vrije bal voor PSV van zo'n twintig meter afstand. Zahavi schiet de bal in de Utrechtse muur.
56' "Ik zie een beetje een salonremise opkomen", zegt analist Gert Kruys. "Maar op blijven letten want we moeten niet achter komen." De stand tussen PEC Zwolle en FC Groningen is nog 0-0. Bij deze tussenstanden blijft FC Utrecht zesde en heeft het thuisvoordeel in de halve finale van de play-offs.
55' PSV wisselt voor het eerst. Piroe komt erin voor Vertessen.
50' Gelijkmaker! Het is 1-1 geworden tussen FC Utrecht en PSV. Marco van Ginkel maakt de treffer. Hij schuift hem met zijn linker in het Utrechtse doel.
46' De tweede helft is begonnen.
45' Het is rust in Stadion Galgenwaard tussen FC Utrecht en PSV.
40' "Hake heeft een goede zet gedaan. Kerk is teruggezet naar de zijkant en Van de Streek is in de spits gaan spelen", aldus analist Kruys.
37' DOELPUNT! Sander van de Streek kopt de 1-0 binnen!. De voorzet is van Gustafson vanuit een vrije trap. Het is voor topscorer Van de Streek zijn elfde treffer van het seizoen.
31' Vrije trap van Gakpo wordt onschadelijk gemaakt door Van de Streek.
28' "FC Utrecht is het even kwijt en PSV is aan het aanzetten", ziet analist Kruys.
22' Nu is PSV dichtbij de openingstreffer! Zahavi schiet van dichtbij na een goede actie van Gakpo, Oehlschlägel kan het schot maar net keren.
20' Grote kans voor Kerk. Gustafson geeft hem voor op de Utrechtse spits. Hij raakt hem niet optimaal. "Deze had moeten zitten", zegt analist Kruys.
18' Kans St. Jago! De verdediger krijgt de bal na een hoekschop plots voor zijn voeten. Doelman Mvogo kan hem maar net over tikken.
16' Zahavi schiet op het Utrechtse doel maar de poging wordt tot hoekschop verwerkt! De eerste Eindhovense corner van de wedstrijd levert vervolgens geen gevaar op.
14' FC Utrecht is er even uit via Warmerdam aan de linkerkant. Het lukt de verdediger niet om de bal af te geven aan Kerk.
8' Vooralsnog heeft PSV de bal. "Utrecht wil counteren, dat zie je aan alles", aldus analist Gert Kruys.
5' Verslaggever René van den Berg heeft geruchten gehoord. "De geluiden zijn er dat er in de play-offs publiek aanwezig mag zijn."
3' Er is nog niet veel gebeurd in Stadion Galgenwaard.
1' Er is afgetrapt tussen FC Utrecht en PSV.

Opstellingen:

FC Utrecht: Oelschlägel; Warmerdam, Janssen, St. Jago, Ter Avest; Emanuelson, Van de Streek, Van Overeem; Gustafson, Kerk, Boussaid
PSV: Mvogo; Teze, Obispo, Viergever, Max; Götze, Sangaré, v.Ginkel; Gakpo, Zahavi, Vertessen

Warmlopen:

- Van de 50 keer dat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard PSV in de eredivisie ontving won de thuisploeg tien keer. PSV ging 24 keer met de drie punten terug naar Eindhoven.
- Eerder dit seizoen was PSV in Eindhoven met 2-0 te sterk voor FC Utrecht.
- Topscorer aan de zijde van FC Utrecht is Sander van de Streek met tien treffers. Donyell Malen draagt die titel aan de zijde van PSV met 19 doelpunten.
- Voor Urby Emanuelson is het zijn 250e wedstrijd in de eredivisie. Tevens staat de middenvelder voor het eerst dit seizoen in de basis.
- Bij FC Utrecht staan voormalig PSV-ers Adam Maher en Bart Ramselaar onder contract. Maher is er vandaag niet bij. Hij kreeg donderdag tegen Sparta Rotterdam zijn vijfde gele kaart en is daardoor geschorst.
- Opvallend is dat Mimoun Mahi op de bank zit bij FC Utrecht. Vorige week werd er gezegd dat het seizoen voor de aanvaller vanwege een blessure erop zit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.