RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schaerweijde jaagt zonder Voerman en Veen op promotie: 'Alles doen voor dat doel'

1/3
ZEIST - Zonder strafcornerspecialist Pieter-Jan Voerman en toptalent Lucas Veen gaan de hockeyers van Schaerweijde volgend seizoen van start in de Promotieklasse. Trainer Tim Oudenaller heeft de Zeister selectie desondanks al zo goed als rond. "We gaan alles doen om te promoveren naar de Hoofdklasse", vertelt hij.

Niet alleen Voerman en Veen vertrekken. "Een paar andere jongens hebben we verteld dat ze mogen vertrekken." Zo is bij de redactie bekend dat Bas van Dedem met een andere club spreekt. "En Dominic Aarts kiest voor het maatschappelijke. Hij gaat een trede lager hockeyen", legt de trainer van Schaerweijde uit.

Met hem ben ik met Qui Vive gepromoveerd naar de Hoofdklasse. In dezelfde situatie zitten we nu met Schaerweijde."
Tim Oudenaller (Schaerweijde) over de komst van Mark Weber

Daarvoor in de plaats komen vier jeugdspelers, en Mark Weber maakt de transfer van Qui Vive. "Mark is een bekende van mij. Met hem ben ik met Qui Vive gepromoveerd naar de Hoofdklasse", aldus Oudenaller.

"In dezelfde situatie zitten we nu met Schaerweijde. Hij heeft een verschrikkelijk goede corner. Toen we wisten dat Pieter-Jan zou stoppen, wilde hij er nog twee seizoenen alles uithalen bij ons. Daarnaast hebben we een jeugdspeler die doorkomt met een goede strafcorner. Daar gaan we ook in investeren."

Tim Oudenaller: "Het doel van de club, van mij en de spelersgroep is om te promoveren"


Bovendien is de kans groot dat Pakistanen Muhammad Rizwan en Rashid Mehmood blijven in Zeist. "Daar voeren we de laatste gesprekken mee, maar in principe blijven ze. Ze gaan over een tijd terug naar hun families in Pakistan en dan komen ze begin augustus terug onze kant op."

"Het doel van de club, van mij en de spelersgroep is om te promoveren. Daar gaan we alles aan doen", kijkt Oudenaller vooruit. "Stichtsche was echt een concurrent, maar die promoveren. Maar directe concurrenten zijn wat mij betreft hdm, Nijmegen en ploegen zoals Laren, Cartouche en Voordaan. De Promotieklasse wordt een heel leuke klasse om in te spelen en om wedstrijden van te gaan kijken."

 Peter Jonker als trainer van Voordaan Peter Jonker als trainer van Voordaan | Foto: Orange Pictures

Voordaan houdt selectie bijeen
Ook Voordaan uit Groenekan noemt Oudenaller dus als concurrent voor promotie naar de Hoofdklasse. Die ploeg houdt de selectie zo goed als bijeen, bevestigt trainer Peter Jonker. Daan Jongejan stopt ermee en twee spelers twijfelen nog of ze doorgaan.

"De rest van de huidige selectie blijft", aldus Jonker. "Er zijn in onze competitie sowieso minder bewegingen dan anders. En voor het eerst in tijden hebben we bij Voordaan ook een goede A1, mogelijk kunnen we daaruit meerdere spelers inpassen. De grootste impuls hebben we vorig jaar al gedaan."

In elke linie zouden we nog wel een kwaliteitsimpuls kunnen gebruiken, maar we zoeken geen spelers in de breedte"
Peter Jonker (Voordaan)

Toch houdt de formatie uit Groenekan de deur open voor zogenoemde buitenkansjes. "We zullen kijken wat er gebeurt. In elke linie zouden we nog wel een kwaliteitsimpuls kunnen gebruiken, maar we zoeken geen spelers meer in de breedte", geeft de trainer aan. "Waarom zou ik loyale jongens met een hart voor Voordaan vervangen?"

Voordaan oriŽnteert zich nog op eventuele nieuwkomers. De komende weken zullen mogelijke versterkingen al meetrainen. "Dat is even aftasten", verwacht Jonker. "Mogelijk wordt er ook nog een afvaller uit de Hoofdklasse beschikbaar. Maar we zijn minder op zoek dan eerdere jaren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -