RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Quick Amersfoort hard onderuit bij Twins: 'Kwalitatief niet voldoende'

1/4
AMERSFOORT - De honkballers van Quick Amersfoort hebben in de hoofdklasse een grote nederlaag geleden. Op bezoek bij Twins in Oosterhout werd met 16-4 verloren. In de zevende inning trad de 'mercy rule' in werking.

Het verhaal van dit seizoen voor Quick is dat het te veel punten incasseert en te weinig scoort. Dat was ook in Oosterhout het geval. Na vier innings keek de ploeg uit Amersfoort tegen een 10-0 achterstand aan.

We moeten realistisch zijn en zien dat we kwalitatief niet voldoende hebben om tegenpartij te bieden"
Marco Wels (trainer Quick)

In de vijfde, zesde en zevende inning was Quick wel trefzeker, maar Twins hield de voorsprong vast. Toen het na de eerste helft van de zevende inning 16-4 stond voor de thuisploeg, werd de partij vroegtijdig beŽindigd.

Quick blijft door de nederlaag steken op 2 punten uit acht wedstrijden. Daarmee bivakkeert het onderin de competitie. Zondag neemt de ploeg van trainers Marco Wels en Renť de Vries het op eigen veld op tegen Twins.

Quick-coach Marco Wels: "Misschien moeten we toch versterkingen gaan halen"


Vroeg in de problemen
"Donderdag hadden we een close wedstrijd, maar we hebben het moeilijk in het pitchen. Vroeg in de wedstrijden kwamen we in de problemen en dan moet je toch wisselen. Het wordt dan een moeilijke wedstrijd, zeker als Twins alle ballen wegslaat", reageert Wels.

"We moeten ons echt gaan beraden of we ons moeten versterken met een nieuwe startende werper, want op deze manier gaan we de trend in een spiraal brengen die naar beneden loopt. Dat is niet waar we op wachten."

Quick wilde niet te veel werpers gebruiken, en dus werd catcher Mees Robberse nog een inning ingezet als pitcher. "Dat is leuk en een pluspunt, maar we moeten realistisch zijn en zien dat we kwalitatief niet voldoende hebben om tegenpartij te bieden", zegt Wels.

Midvelder Brian Biezen: "We moeten slimmer spelen"


Midvelder Brian Biezen sloeg twee punten binnen, maar vond het geen goede wedstrijd van hem zelf. "Het was niet heel slecht, maar we hebben helaas niet door kunnen pakken met de rest van het team", geeft hij aan. "Maar we moeten slimmer spelen."

De 17-jarige Mees Robberse is normaliter catcher, maar werd deze wedstrijd ingezet als pitcher. "Pitchen is niet zo moeilijk, maar ik sta morgen liever weer gewoon achter de plaat", vertelt hij. Robberse wordt door zijn leeftijd rustig gebracht. "De trainer wil graag de rem erop houden. Het liefst wil ik spelen, maar het is wel begrijpelijk dat hij dat doet."

Invaller-pitcher Mees Robberse: "Pitchen is niet zo moeilijk, maar morgen liever weer gewoon achter de plaat"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -