Kampong verliest weer shoot-outs en ziet kampioenschap naar Bloemendaal gaan

© Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - De hockeymannen van Kampong hebben de finale om het landskampioenschap van Bloemendaal verloren. Het tweede duel in de best-of-three-serie eindigde in de reguliere speeltijd in 2-2. In de beslissende shoot-outs was de kersverse landskampioen met 3-1 de baas.
De reacties van coach Roelant Oltmans en hockeyers Martijn Havenga en Jip Janssen zijn hier te beluisteren/lezen.
17' Robbert Kemperman (0-1)
25' Thierry Brinkman (1-1)
42' Silas Lageman (1-2)
59' Thierry Brinkman (2-2)

Bloemendaal wint de shoot-outs met 3-1.

Vlak voor het einde van het eerste kwart sloeg Kampong, zonder de geblesseerde doelman David Harte en de geschorste Sander de Wijn, nog als eerste toe. Robbert Kemperman wist vanuit de rebound de score te openen: 0-1.

Ex-speler Brinkman plaag voor Kampong

In de 25e minuut was het vervolgens Thierry Brinkman die de stand weer op gelijke hoogte bracht. Hij zorgde voor de 1-1. Op slag van rust leek Derck de Vilder Kampong opnieuw op voorsprong te brengen. Nadat de VAR de beelden bekeek, bleek de bal net buiten tijd de doellijn te passeren: geen goal.
In het begin van het derde kwart was de Utrechtse voorsprong dan toch. Silas Lageman maakte met een soort halve omhaal de belangrijke 1-2 voor Kampong.
Kemperman zorgde voor de openingstreffer
Kemperman zorgde voor de openingstreffer © Fotostudio Red Green Blue

Rood Floris de Ridder

Met nog dertien minuten te spelen moest Floris de Ridder met een rode kaart het veld verlaten. Bij de verdediger ontstond kortsluiting na een actie van Thierry Brinkman. De speler van Kampong duwde de Bilthovenaar met de stick van in zijn buik, waarna de VAR besloot hem weg te sturen.
De thuisploeg wist al snel van de man-meersituatie te profiteren. Brinkman maakte elf minuten voor tijd de 2-2. Zijn oude club is zijn favoriete tegenstander. De Bilthovenaar scoorde met de 2-2 al voor de negende keer in zijn loopbaan tegen Kampong.

Weer shoot-outs

In de shoot-outs was Bloemendaal een stuk sterker dan Kampong. Jonas de Geus, Terrance Pieters en Silas Lageman misten namens Kampong. Alleen Robbert Kemperman scoorde. Aan de zijde van Bloemendaal werd maar een shoot-out gemist, waardoor na de vierde poging al duidelijk was dat de landstitel door Bloemendaal werd geprolongeerd.
Donderdag had Kampong het eerste duel in de best-of-three ook al verloren na shoot-outs van Bloemendaal. Het duel was ook toen na reguliere speeltijd in 2-2 geëindigd.