RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen landstitel maar wel opgeheven hoofd: 'Trots op dit Kampong'

1/6
UTRECHT - Ondanks dat Kampong de finale om de landstitel zaterdag verloor was de ploeg niet bijzonder terneergeslagen. De Utrechtse hockeyers en de coach baalden natuurlijk wel, maar de trotsheid overheerste.

We hebben play-offs gespeeld waar we super trots op kunnen zijn"
Jip Janssen

"Het is zuur, maar ik ben ook enorm trots", zegt Jip Janssen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht. "De laatste tien minuten stonden we met tien man, dat we er dan nog shoot-outs uitslepen... alleen maar lof."

Kampong verloor de shootouts met 3-1 nadat het duel in de reguliere speeltijd in 2-2 was geŽindigd.

Bij ploeggenoot Martijn Havenga was de frustratie nog iets meer aanwezig. "Ik heb het gevoel dat er meer in had gezeten", zegt de afzwaaiende strafcornerspecialist. "We hadden het in de reguliere speeltijd af moeten maken. Het was absoluut niet nodig."

Jip Janssen relativeert: 'Ik ben heel trots op dit team'


"Tot de 56e minuut heb ik een fantastisch Kampong gezien", is de analyse van Kampong-coach Roelant Oltmans. "We hebben gedomineerd, goed gespeeld. We gaven bijna geen kansen weg. Er waren ook een aantal momenten waarop het net niet onze kant op valt."

 Kampong miste de beslissende shoot-out Kampong miste de beslissende shoot-out | Foto: Fotostudio Red Green Blue

Rode kaart de kanteling
Kampong kwam met tien man te staan na een rode kaart voor Floris de Ridder. Hij sloeg elf minuten voor tijd Bloemendaal-speler Thierry Brinkman met zijn stick. "In het heetst van de strijd gebeuren er dingen. Mensen maken fouten, dit was een fout van Floris. Daar moeten we als team mee omgaan", aldus Janssen over de actie van zijn teamgenoot.

Martijn Havenga blikt terug op de verloren finale


"Het is niet goed te praten die actie. Het was niet handig nee", zegt Janssen erover. Oltmans denkt er ook het zijne over: "Ik vind het ontzettend dom. Het draaide vandaag om het moment van kortsluiting."

Onze doelstelling was niet om tweede te worden"
Roelant Oltmans

En dus ging de landstitel in twee duels naar Bloemendaal. "We hebben deze play-offs niet verloren, we hebben play-offs gespeeld waar we super trots op kunnen zijn", zegt Janssen. "Ik ben meer dan trots op dit team, hoe we hebben gevochten voor elke meter."

Eerste seizoen Oltmans
Oltmans werd in augustus aangesteld bij Kampong als vervanger van succescoach Alexander Cox. "Er is nog genoeg ruimte voor verbetering, onze doelstelling was niet om tweede te worden."

Roelant Oltmans: 'Een domme rode kaart, we hadden tot dat moment het duel in handen'


"Ik vind wel dat we steeds beter zijn gaan spelen. We hebben geen enkel duel in de play-offs in de reguliere speeltijd verloren, dat geeft aan hoe dichtbij we zijn. Maar we moeten nog een aantal stappen zetten. Dat is een mooie uitdaging voor volgend jaar", besluit de oefenmeester.

 Shoot-outs zorgden voor de beslissing bij Bloemendaal - Kampong Shoot-outs zorgden voor de beslissing bij Bloemendaal - Kampong | Foto: Fotostudio Red Green Blue


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -