RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Handbal Houten ambieert terugkeer naar BENE-League: 'Iedereen wil jaren blijven'

1/2
HOUTEN - Handbal Houten wil terugkeren in de BENE-league met een nieuw team. "Iedereen heeft toegezegd 2 à 3 jaar te willen blijven, dus we hebben een groep die echt ergens naartoe wil werken", zegt aanvoerder Ruben de Bok in Namen en Rugnummers.

We moeten op elkaar ingespeeld raken"
Ruben de Bok

In april vorig jaar besloot Handbal Houten na één jaar de BENE-league (hoogste niveau) te verlaten. Van het BENE-league team is weinig overgebleven. Een aantal oude jongens zijn gestopt. De Houtenaren zijn begonnen met een nieuw team bouwen.

Alternatieve competitie
Handbal Houten laat in de alternatieve competitie de potentie van de nieuwe ploeg zien. Ze staan bovenaan met acht punten. Vier keer werd gewonnen, waaronder de winst op Havas van zaterdag.

De ploeg ging één keer onderuit. "We proberen veel uit. We moeten op elkaar ingespeeld raken. Deze competitie is daar perfect voor", vertelt de linkeropbouwer, die in 2019 overkwam van eredivisionist DFS uit Arnhem.

Namen en Rugnummers-presentator Rick van Manen in gesprek met Handbal Houten-aanvoerder Ruben de Bok.


De alternatieve competitie met zes teams is opgezet door de handbalbond en is een alternatief voor de reguliere eredivisie (één-na-hoogste niveau), die niet doorging vanwege corona. Er staan voor de Houtenaren nog vier duels in de alternatieve competitie op het programma. Daarna wacht een vakantie.

"Na de zomer kunnen we hopelijk een voorbereiding draaien richting een normaal seizoen, waarin we richting ons doel kunnen werken. Dat heeft tijd nodig en daar moet je veel voor spelen", besluit De Bok.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -