RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht hoopt op 3.000 supporters bij play-off tegen FC Groningen

UTRECHT - FC Utrecht hoopt woensdagavond 3.000 toeschouwers te kunnen ontvangen bij de play-off-wedstrijd tegen FC Groningen. De club verwacht morgenochtend uitsluitsel te krijgen van de overheid en is al begonnen met de voorbereiding op de mogelijke kaartverkoop.

Supporters die de wedstrijd willen bezoeken moeten naast een ticket een negatieve coronatest via testenvoortoegang.nl kunnen laten zien. Er worden geen uitzonderingen gemaakt voor mensen die gevaccineerd zijn of al corona hebben gehad. "Iedereen dient een QR-code te kunnen laten zien bij betreden van het stadion", meldt de club op haar site. FC Utrecht geeft seizoenkaarthouders die dit seizoen nog geen wedstrijd hebben bezocht voorrang.

De KNVB voert momenteel gesprekken met de overheid. "We zijn nog steeds in overleg over de periode na 18 mei en publiek bij de play-offs voor Europees voetbal en promotie/degradatie", aldus een woordvoerder van de KNVB. "Maar nog niets is definitief."

De play-offs om Europees voetbal beginnen woensdag met FC Utrecht-FC Groningen (aftrap 18.45 uur) en de Rotterdamse derby tussen Feyenoord en Sparta (21.00 uur). Een dag later zijn de halve finales in de play-offs om promotie/degradatie: NEC-Roda JC en FC Emmen- NAC Breda. De finales van de play-offs zijn zaterdag (Europees voetbal) en zondag (promotie/degradatie).

In de eerste weken van het seizoen mochten de profclubs beperkte aantallen toeschouwers ontvangen, maar eind september besloot het kabinet dat te verbieden. Eind vorige maand was in het kader van een landelijke pilot bij één speelronde in de Eredivisie en een gedeelte van een speelronde in de Keuken Kampioen Divisie weer publiek welkom. Het bleef toen echter bij een eenmalige openstelling van de stadions. Tot teleurstelling van de clubs en de KNVB moest het restant van het seizoen in lege stadions worden uitgespeeld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -