RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht trof geen club vaker in de play-offs dan FC Groningen

UTRECHT - FC Utrecht en FC Groningen staan woensdag voor de negende keer tegenover elkaar in een duel in de play-offs om Europees voetbal. Geen enkele club was vaker tegenstander van Utrecht in het eredivisietoetje. De laatste keer dat beide ploegen elkaar in de play-offs troffen, was aan het einde van het seizoen 2009-2010. Dat was ook de enige keer dat FC Utrecht FC Groningen in de play-offs de baas was.

Dit keer draait het, in tegenstelling tot de vorige keren, om n, allesbeslissende wedstrijd, en die wordt gespeeld in de Galgenwaard. De vorige vier keer, van 2007 tot 2010 was het elk jaar raak, speelden beide ploegen een tweeluik tegen elkaar. Van die acht duels won FC Utrecht er slechts twee.

2010
Dat waren de twee duels in mei 2010. In Utrecht werd het toen 3-1, door treffers van Ricky van Wolfswinkel, Nana Asare en een eigen doelpunt van Groninger Andreas Granqvist. In Groningen waren Van Wolfswinkel en Asare opnieuw succesvol en werd het 0-2. Het was de opmaat naar het seizoen waarin in de voorronde onder meer Celtic werd uitgeschakeld, waarna FC Utrecht het in de poulefase tegen Steaua Boekarest, Liverpool en Napoli mocht opnemen.

De drie jaren daarvoor werd FC Utrecht telkens uitgeschakeld door FC Groningen. In 2007 won Groningen in de Galgenwaard met 2-0 en werd het in de Euroborg 2-1. Een jaar later eindigde heht duel in Utrecht in 2-2 en won Groningen thuis met 3-1. In 2009 werd het in het hoge noorden zelfs 4-0, nadat het in Utrecht 3-3 was geworden.

Doelpuntenmakers
Van Wolfswinkel en Asare zijn de enige twee spelers die in die acht duels tegen FC Groningen twee keer scoorden. De andere Utrechtse doelpunten werden gemaakt door Gregoor van Dijk, Gregory Schaken, Robin Nelisse, Kevin Vandenbergh, Tim Cornelisse, Leroy George en Morten Skoubo.
Tegenstanders in de play-offs:
w g v
FC Groningen 2 2 4
Heerenveen 5 0 1
Vitesse 1 3 2
Roda JC 2 2 0
Heracles 2 1 1
FC Twente 1 0 3
PEC Zwolle 1 1 0
AZ 1 0 1


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -