RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

DOVO ziet talent Noah Staal naar Cambuur vertrekken

VEENENDAAL - Noah Staal komt volgend seizoen niet uit voor het Veenendaalse DOVO, maar voor Cambuur Leeuwarden. De talentvolle middenvelder heeft een contract getekend bij de eredivisionist, waar hij in eerste instantie bij Jong Cambuur gaat spelen.

De 19-jarige Staal debuteerde in het seizoen 2019-2020 in de hoofdmacht van DOVO, waarna hij onder de toenmalige trainer Scott Calderwood een basisplaats veroverde. Daarop verlengde Staal zijn contract op Panhuis.

Bij die contractverlenging sprak Staal al de hoop uit een stap hoger uit te kunnen komen. "Wellicht lonkt er nog wat moois bij een betaalde club. Dat is altijd mijn doel", zei hij in maart van het vorige jaar.

Hij is een echte balafpakker, brengt rust in de ploeg en heeft een enorm loopvermogen"
Florian Wolf, trainer DOVO

Mooie kans
Trainer Florian Wolf, die in april tekende bij DOVO, ziet de middenvelder dus vertrekken. "Dat vind ik super jammer, maar het is niet anders", aldus Wolf. "We hebben nog veel gesproken, omdat ik zelf uit het BVO-wereldje kom. En ik heb gezegd dat hij zijn hart moet volgen."

"Dit is een mooie kans. Je kan later altijd nog een stap terug doen van een BVO naar de amateurs, maar de andere kant op gaat lastig", vertelt de trainer. "Ik was als trainer direct enthouasiast over Noah. Hij is een echte balafpakker, brengt rust in de ploeg en heeft een enorm loopvermogen."

Staal wist zich de afgelopen weken tijdens twee stageperiodes in de kijker te spelen bij Cambuur. Daarvoor had hij ook een stage bij Almere City FC afgewerkt, maar in Flevoland kwam het niet tot een akkoord.

Geen vergoeding
DOVO ontvangt van Cambuur Leeuwarden geen vergoeding voor de transfer van Staal. De middenvelder had een doorlopend contract in Veenendaal, maar daarin was de optie om de stap te maken naar een BVO (betaald voetbal organisatie) meegenomen. DOVO laat jeugdexponent daarom gaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -