RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Alle ogen zijn bij ALTA gericht op Dutch Open, vragen over najaarscompetities

1/2
AMERSFOORT - Nu de (voorjaars)competities in het tennis zijn uitgesteld tot het najaar, kunnen bij tennisvereniging ALTA uit Amersfoort alle ogen op de organisatie van het Van Mossel Kia Dutch Open. Dat ATP Challenger-toernooi is gepland van 11-18 juli. "Ik heb goede hoop dat we 250 mensen per dag mogen ontvangen", aldus Tom Nijssen.

Oud-tennisprof Nijssen is de toernooidirecteur bij zijn ALTA. In 2019 keerde de organisatie van het Dutch Open, na een afwezigheid van elf jaar, terug naar Amersfoort. De winst ging dat jaar naar de Duitser Mats Moraing. Afgelopen jaar gooide de coronacrisis roet in het eten, maar nu is men hoopvol in de Keistad.

"Begin juni willen we alle informatie online hebben staan op onze website en de kaartverkoop openen", zegt Nijssen. "We zijn er honderd procent van overtuigd dat het door kan gaan, volgens alle protocollen. Ik kreeg net nog nieuwe papieren van de ATP binnen over het testen. De vraag is in hoeverre er in juli publiek bij mag zijn, maar ik heb goede hoop dat we 250 mensen per dag mogen ontvangen."

We zijn er honderd procent van overtuigd dat het door kan gaan, volgens alle protocollen"
Tom Nijssen, toernooidirecteur Dutch Open in Amersfoort

Grote namen
Door de afgelasting van het toernooi in Rosmalen is het Dutch Open in Amersfoort vooralsnog het enige grote Nederlandse tennistoernooi voor mannen. Op 11 juli beginnen de kwalificaties, waarna op 18 juli de grote finale gepland staat.

"De eerste namen druppelen binnen. Reken maar dat alle Nederlandse toppers erbij zijn. Robin Haase, onze Botic van de Zandschulp die in het eerste jaar al meedeed, Tallon Griekspoor, Jesper de Jong en Igor Sijsling", somt de toernooidirecteur op. "Drie weken van tevoren hopen we het schema rond te hebben."

"We hebben ook de volledige steun van onze hoofdsponsor Van Mossel Kia. Voor hen is het natuurlijk, net als voor ons als organisatie, afwachten hoeveel gasten ze kunnen uitnodigen", zegt Nijssen.

 ALTA hoopt op deelname van Botic van de Zandschulp uit Veenendaal ALTA hoopt op deelname van Botic van de Zandschulp uit Veenendaal | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

Tenniscompetities in het najaar
De eredivisie tennis en de reguliere tenniscompetities zijn inmiddels uitgesteld tot in het najaar. Waarschijnlijk beginnen die competities pas in augustus of september. Dat levert de nodige vragen op bij ALTA.

"Wie is er in het najaar beschikbaar voor de competitie?", vraagt Nijssen zich af. "We willen graag met normale en volwaardigde teams starten. Maar sommige tennissers wisselen van school, gaan studeren en het huis uit, zitten tegen die tijd in toetsweken. Dat levert een hoop administratie op."

"Maar daar heeft elke vereniging mee te maken. Iedereen wil, maar het najaar is anders dan de standaard voorjaarscompetities. Het liefst gaan we met drie mannen en drie vrouwen, want het zou zonde zijn als we op een cruciale dag geen volwaardig team op de been kunnen brengen. Die onzekerheid blijft", aldus Nijssen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -