RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Finaleduel Feyenoord - FC Utrecht verplaatst naar zondag, FC Utrecht spant kort geding aan

UTRECHT - De finale van de play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht wordt verplaatst van zaterdag naar zondag. Dat heeft de KNVB zojuist bekendgemaakt.

Het bestuur betaald voetbal vindt dat de ingrijpende en nadelige gevolgen voor Feyenoord bij het niet inwilligen van het verzoek tot het verzetten van de play-off-finale groter zijn dan de gevolgen voor FC Utrecht als het verzoek tot verzetten van de play-off-finale wordt ingewilligd. Het besluit is genomen nadat alle belangen zijn afgewogen, laat de KNVB in een schriftelijk bericht weten.

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb liet eerder al doorschemeren dat hij niet wil dat Feyenoord zaterdag in Rotterdam voetbalt. Dat heeft alles te maken met de finale van het Eurovisie Songfestival in Ahoy.

Kort geding
FC Utrecht laat het er niet bij zitten en spant een kort geding aan tegen de KNVB, zo laat de Utrechtse voetbalclub weten. "Het verplaatsen van de finalewedstrijd is in strijd met de reglementen en FC Utrecht eist dat de reglementen worden nageleefd", schrijft de club.

FC Utrecht haalde gisteren de finale van de play-offs voor Europees voetbal. De formatie van coach René Hake won op eigen veld en voor eigen publiek van FC Groningen met 1-0. De Rotterdammers rekenden in De Kuip af met stadsgenoot Sparta: het werd 2-0.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -