RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht is klaar voor Feyenoord: 'Als het niet via de rechtbank lukt, pakken we ze op het veld'


UTRECHT - Of er nou wel of niet gespeeld gaat worden: FC Utrecht is klaar voor Feyenoord. De volledige ploeg stond vandaag op het trainingsveld en is fit om dit weekend aan te treden tegen de Rotterdammers in de finale van de play-offs.

Hoewel er nog een rechtszaak loopt tegen de KNVB, waarin FC Utrecht bezwaar maakt tegen het verplaatsen van de wedstrijd van zaterdag naar zondag, bereidt trainer René Hake zijn spelers in alle rust voor op de wedstrijd.

"Als de club de rechtszaak wint? Ja, dan krijgen we Europees voetbal in de schoot geworpen", reageert Hake laconiek. "Dan moeten we het wel accepteren toch? Natuurlijk willen we graag spelen en daar gaan we ook vanuit. Dat moet ook wel, want we moeten verder. We zijn overal op voorbereid, of we nou zondag of zaterdag spelen."

René Hake: 'Of we het nou in de schoot geworpen krijgen of niet. We zijn klaar voor Feyenoord.'


De liefhebber wil voetbal zien
Iedereen is fit bij FC Utrecht. Analist Gert Kruys verwacht vrijdagavond in Een Berg Sport dan ook dat FC Utrecht goede kans maakt in De Kuip. "Als voetbalman hoop ik dat we spelen. Feyenoord en FC Utrecht ontlopen elkaar niet zo. Utrecht speelde in De Kuip een geweldige wedstrijd. We waren oppermachtig, maar verzuimden om 3 punten te pakken." Het werd 1-1 in november in Rotterdam. "Het is eigenlijk het verhaal van het seizoen. Dit zijn de kansen die je mist waardoor je geen vierde wordt."

Gert Kruys: 'We hoeven niet bang te zijn voor Feyenoord'


Adam Maher is de man in vorm bij FC Utrecht. De middenvelder strooit al weken met geweldige passes en moet doelpuntenmakers Kerk en Van de Streek in stelling brengen. "Of we in de juiste flow zitten? Dat kan de buitenwereld beter zeggen. Qua resultaten zou je zeggen van wel." Ook Maher probeert zich niet bezig te houden met de vraag: of er wordt gespeeld en zo ja, wanneer? "Uiteindelijk telt één ding: winnen. We moeten Europa in en hoe maakt niet uit."

Adam Maher: 'Het draait maar om 1 ding: dat ticket krijgen. Het maakt me niet uit hoe.'


Bart Ramselaar hoopt dit seizoen nog één keer te knallen. Hij heeft wat pech gehad de laatste weken met blessures, maar was daarvoor met een uitstekend jaar bezig. "Ik weet niet of ik op de bank zit of er in ga komen. Het maakt me ook niet uit. Als we maar winnen."

Bart Ramselaar: 'Ik verwacht een rol te spelen, in de basis of vanaf de bank'


Ook Ramselaar probeert zich niet te veel met de randzaken bezig te houden. "Ik weet niet of het voldoening geeft als we via de rechter een ticket krijgen. Ik vind niet dat wij ons daar mee bezig moeten houden. Het is niet aan ons. Wij focussen ons volledig op de wedstrijd."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -