RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uitspraak kort geding FC Utrecht: finale play-offs kan wel op zondag

1/4
UTRECHT - FC Utrecht moet tóch zondag de finale van de play-offs spelen tegen Feyenoord in Rotterdam. Volgens de rechter mocht de KNVB de wedstrijd verplaatsen en kan de finale dus wel op die dag gespeeld worden.

Dat oordeelde de rechtbank Midden-Nederland in het kort geding dat de club had aangespannen tegen de KNVB. FC Utrecht wil niet dat de finale van de play-offs om Europees voetbal in De Kuip wordt verplaatst van zaterdagavond (20.00 uur) naar zondagmiddag (12.15 uur). Maar de rechter stelde de KNVB in het gelijk.

Songfestival
Feyenoord mag zaterdagavond van burgemeester Ahmed Aboutaleb niet voetballen in Rotterdam vanwege de finale van het Songfestival in Ahoy. Volgens de KNVB zijn de ingrijpende en nadelige gevolgen voor Feyenoord bij het niet inwilligen van het verzoek tot het verzetten van de finale groter dan de gevolgen voor FC Utrecht als het een dag later moet spelen.

De uitspraak van de rechter


Volgens FC Utrecht zijn de reglementen na vorig seizoen uitgebreid besproken en aangepast en moeten ze nu ook gevolgd worden. De club stapte daarom naar de rechter, al was het alleen maar om het principe. Daarnaast zit er bij de club veel oud zeer, na het mislopen van een Europees ticket vorig jaar.

Bijzondere omstandigheden
Nu oordeelt de rechter dat de KNVB het volste recht heeft om de wedstrijd naar zondag te verplaatsen. In het reglement staat dat de voetbalbond "op grond van bijzondere omstandigheden" af mag wijken van de regels. Volgens de rechter is dat hier het geval.

"Er was sprake van bijzondere omstandigheden", aldus de rechtbank. "De KNVB heeft voldoende aannemelijk gemaakt dat gezocht is naar een alternatief: spelen op zaterdagavond op neutraal terrein. Dat is niet gelukt. Het was wel haalbaar om de finale een dag later te spelen. Dat is, zo oordeelt de voorzieningenrechter, een beslissing die recht doet aan de sportieve uitgangspunten van het reglement."

Algemeen directeur Thijs van Es over de uitspraak van de rechter


"We zijn teleurgesteld over de uitspraak, maar verleggen direct onze focus naar zondag", reageert algemeen directeur van FC Utrecht Thijs van Es. "Wij zetten onze missie door en dat betekent dat we er alles aan doen om op het veld zondag te winnen. De spelers en staf van FC Utrecht hebben zich vanaf afgelopen donderdag optimaal voorbereid op de wedstrijd aankomende zondag tegen Feyenoord, dus we zijn er klaar voor."

Helemaal klaar
Clubeigenaar Frans van Seumeren was voorafgaand aan het kort geding 'al helemaal klaar met het huidige bestuur van de voetbalbond'. Hij zei eerder vandaag in het sportprogramma Een Berg Sport: "Er is totaal geen gevoel van empathie, dat zit in de hele organisatie. Het is een ongelooflijk verschrikkelijk slecht georganiseerde bende."

FC Utrecht-trainer René Hake begrijpt ook wel dat de supporters van zijn club boos en teleurgesteld zijn. De fans willen zondag voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord demonstreren in Rotterdam.

"Vanuit de supporters gezien zit ze dit enorm dwars", aldus Hake tegen ESPN. "Dit is iets wat ze bezighoudt. Dus ik begrijp wel dat ze er op die manier naar kijken."

Mark Boetekees van KNVB betreurt de gang naar de rechter


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -