RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verschoor laat zijn klasse zien in een nat Monaco

BENSCHOP - Richard Verschoor is zesde geworden in de tweede sprintrace van de Formule 2 in Monaco. De zege in het prinsdom ging naar Dan Ticktum.

Verschoor startte als dertiende en op een natte baan wist de Benschopper in de eerste ronde al twee plaatsen goed te maken. In de vijfde ronde profiteerde Verschoor van een foutje van Felipe Drugovich waardoor hij de top-10 binnenkwam.


In de elfde ronde kwamen de eerste pistops tijdens een virtual safetycar veroorzaakt door Marino Sato. Enkele rijders namen de (achteraf verkeerde) gok met droogweerbanden. Verschoor bleef buiten en schoof op naar de negende plaats. Daar kwam hij vast te zitten in een treintje achter Ralph Boschung die zesde lag. Negen ronden voor het eind waagde Verschoor met succes een inhaalpoging op Daruvala waarmee hij in de punten kwam te liggen.

De coureur van MP Motorsport had het beste van zijn regenbanden voor het eind bewaard en pakte vervolgens ook Roy Nissany die met opgerookte banden de vangrail raakte. Vanaf de zevende plaats zette Verschoor de aanval op Boschung in.

Safetycar voorkomt verdere opmars
Een aanvaring tussen David Beckmann en Nederlander Bent Viscaal hielp daarbij niet. De safetycar moest in de baan komen waarna er nog maar twee ronden geracet kon worden. Daarin had Verschoor nog even de snelste race ronde (goed voor twee bonuspunten) in handen om die bij het vallen van de vlag toch nog kwijt te raken aan Lawson die vrij baan had.

Doordat de bolide van Liam Lawson, die aanvankelijk als eerste over de streep kwam, niet door de technische keuring kwam werd de Nieuw-Zeelander gediskwalificeerd. De winst ging hierdoor naar Ticktum en Verschoor schoof hierdoor één plek op in de einduitslag.


De zesde plaats leverde Verschoor vier punten op voor het WK. Hij staat zesde met 20 punten. Vanmiddag is de hoofdrace.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -