RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

LIVEBLOG: Linssen schiet hoop FC Utrecht aan duigen

1/3
UTRECHT - FC Utrecht speelt vanmiddag de laatste wedstrijd van het seizoen. In de finale van de play-offs om een ticket voor de Conference League is Feyenoord de tegenstander. Alle ontwikkelingen rond het duel in De Kuip zijn in dit liveblog te volgen.

Om deze finale was deze week een hoop te doen. De wedstrijd stond eigenlijk gisteravond gepland, maar vanwege het songfestival verplaatste de KNVB het duel naar vandaag. FC Utrecht spande nog een kort geding aan tegen de voetbalbond, maar dat werd vrijdag verloren.

De wedstrijd is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op het duel.

Eindstand: 2-0
25' Luis Sinisterra (1-0)
89' Bryan Linssen (2-0)

Scheidsrechter: Dennis Higler

Liveblog:
90+6' Higler fluit af. FC Utrecht gaat zonder Europees voetbal de zomer in. Later zijn de reacties te lezen/beluisteren op onze website/app.

90+5' Opnieuw een harde tackle van een Feyenoord. Spajic haalt Kerk onderuit. Vervolgens stormt de bank van FC Utrecht en Feyenoord het veld in.

90' Er komen zes minuten blessuretijd bij.

89' Doelpunt Feyenoord. Waar FC Utrecht flink aandrong slaat Feyenoord in de counter toe. Invaller Linssen brengt de stand op 2-0.

De 2-0 van Feyenoord


86' Elia haalt vanaf de rand van de zestien uit. Doelman Bijlow kan hem eenvoudig vangen.

84' "Wat valt Mahi goed in", zegt Kruys. "In het nieuwe seizoen verwacht ik veel van hem."

79' Goede actie van Elia via de linkerkant. De bal komt uiteindelijk bij Dalmau. Zijn schot wordt tot hoekschop verwerkt.

76' Onze verslaggevers zijn vandaag niet onder de indruk van Kerk. "Weet hij wel dat er om een Europees ticket wordt gespeeld?"

75' Aanvallende wissel FC Utrecht. Aanvaller Eljero Elia vervangt verdediger Mark van der Maarel. FC Utrecht gaat alles of niets spelen in De Kuip.

71' Toornstra dringt de Utrechtse zestien binnen en haalt uit. Met een knappe tackle weet Janssen een doelpunt te voorkomen.

70' Opnieuw een grote kans voor FC Utrecht! Nu kan Dalmau uithalen. Het schot van de Spanjaard gaat voorlangs over de achterlijn. "Het is een echte wedstrijd geworden", aldus verslaggever René van den Berg.

65' Daar is de eerste grote kans voor FC Utrecht. Mahi stoomt op aan de linkerkant en geeft de bal panklaar voor Kerk. Van zo'n 1 meter afstand schiet Kerk maar doelman Bijlow is een sta in de weg.

63' Geel voor Senesi. De verdediger van Feyenoord begaat een harde overtreding op Dalmau.

62' Feyenoord wisselt voor het eerst. Fer wordt vervangen door El Bouchataoui.

59' "Het lijkt nu meer een wedstrijd te worden. Utrecht speelt nu met drie echte aanvallers", analyseert Kruys. "Er moet wel veel meer beweging zijn bij Utrecht."

57' Twee wissels bij FC Utrecht. Ramselaar en Dalmau komen erin voor Boussaid en Van de Streek.

55' FC Utrecht is er uit en dat levert een hoekschop op. De corner van Gustafson wordt door de thuisploeg onschadelijk gemaakt.

50' "Mahi begint goed. Hij gooit er veel energie en strijd in", zegt analist Kruys. "In de eerste helft leek er veel nervositeit bij FC Utrecht."

48' Feyenoord is gevaarlijk. FC Utrecht weet met veel pijn en moeite de bal uit de eigen zestien te krijgen.

47' Mahi laat gelijk zijn mentaliteit zien. Hij begaat een harde sliding op Malacia.

46' De tweede helft is begonnen in De Kuip. FC Utrecht wisselt. Van Overeem is in de kleedkamer gebleven, Mimoun Mahi is erin gekomen.


45' Het is rust in De Kuip.

42' De voorzet van Warmerdam wordt onschadelijk gemaakt. Hoekschop voor FC Utrecht. Die levert vervolgens geen kans op.

39' Harde overtreding van Fer op Van de Streek. De Utrechtse middenvelder wordt van achteren neergehaald. De Feyenoorder raakt de bal niet maar krijgt slechts geel. Onze verslaggevers hadden rood niet gek gevonden.

38' "Eigenlijk is FC Utrecht haast onherkenbaar in de eerste helft", zegt analist Kruys.

34' Trainer René Hake zet het om bij FC Utrecht. Van de Streek gaat van de voorste linie naar de middelste. De Utrechters hebben tot nu toe veel minder in te brengen dan de thuisploeg.

32' Vrije trap op de rand van de zestien voor Feyenoord. Doelman Oelschlägel stompt de bal weg. Warmerdam heeft geel gekregen na de overtreding op Berghuis.

28' Analist Kruys weet waar het probleem ligt bij FC Utrecht. "Feyenoord heeft het middenveld in handen."

25' DOELPUNT FEYENOORD. De Rotterdammers komen via Sinisterra op 1-0 voorsprong tegen FC Utrecht. Hij kapt Ter Avest uit en schiet de bal keihard in het Utrechtse doel.

De 1-0 van Feyenoord


24' Nu wordt het gevaar van Sinisterra onschadelijk gemaakt door Ter Avest. Feyenoord heeft de druk er flink op.

23' "Van de Streek komt nog niet in het stuk voor. Dat vind ik opvallend omdat hij de laatste weken zo in vorm was", aldus analist Kruys.

22' Kökçü draait weg en schiet in de korte hoek. Doelman Oelschlägel maakt er een hoekschop van. Bij die corner is de Duitse sluitpost gelijk weer belangrijk door de bal weg te boksen.

21' Opnieuw is Kerk er snel uit. De aanvaller is alleen bij de zestien van Feyenoord. Het lukt hem niet om er een kans van te maken.

19' FC Utrecht is er via de counter uit. Het lukt Kerk net niet om de bal bij Gustafson te krijgen.

18' Feyenoord komt via Berguis en Haps de Utrechtse zestien binnen. Janssen weet het gevaar te wijken door de bal van Jörgensen af te pakken.

16' Boussaid verovert de bal knap maar vervolgens speelt hij hem buiten de lijnen.

13' Beide ploegen zijn vooral nog bezig met aftasten. Er worden veel lange ballen gespeeld in De Kuip.

10' "De taak van Van Overeem is dat hij in zijn zone moet blijven waardoor hij keuzes moet maken", ziet analist Gert Kruys. "Dat gaat tot nu toe vrij goed."

6' Berghuis schiet van afstand. De poging gaat hoog over.

4' Warmerdam stoomt op aan de rechterkant en geeft de bal aan Kerk. De aanvaller kan de bal net niet bij Gustafson krijgen.

3' De arm van Janssen komt tegen het hoofd van Berghuis aan. De aanvaller gaat theatraal naar de grond. Scheidsrechter Higler ziet er geen overtreding in.

2' De eerste kans is voor Feyenoord. Na een voorzet van Toornstra kopt Jörgensen over het Utrechtse doel.

1' Er is afgetrapt in De Kuip. De finale van de play-offs tussen Feyenoord en FC Utrecht is begonnen.

De spelers van FC Utrecht zijn vanochtend bij Stadion Galgenwaard uitgezwaaid door honderden supporters.


Opstellingen:
Feyenoord: Bijlow, Malacia, Botteghin, Senesi, Haps, Fer, Toornstra, Kökçü, Berghuis, Jörgensen, Sinisterra
FC Utrecht: Oelschlägel, Ter Avest, v.d.Maarel, Janssen, Warmerdam, v.Overeem, v.d.Streek, Maher, Boussaid, Kerk, Gustafson

Warmlopen:
- In de halve finale van de play-offs was FC Utrecht woensdag de baas over FC Groningen, Feyenoord versloeg stadsgenoot Sparta.
- Nog nooit stonden FC Utrecht en Feyenoord tegenover elkaar in de play-offs.
- FC Utrecht won de play-offs tot nu toe vijf keer, Feyenoord nog nooit.
- Afgelopen seizoen speelden FC Utrecht en Feyenoord in De Kuip met 1-1 gelijk. In Stadion Galgenwaard wonnen de Rotterdammers met 1-2.
- Bij Feyenoord staat een oude bekende aan het roer: Dick Advocaat. Hij was voor FC Utrecht zowel als voetballer als trainer actief. Ook Feyenoord-spelers Jens Toornstra, Mark Diemers en Nick Marsman hebben een Utrechts verleden.
- In 2019 won FC Utrecht de play-offs door in de finale te winnen van Vitesse. Toen stond Advocaat aan het roer bij de Utrechters.
- FC Utrecht-aanvaller Eljero Elia heeft een succesvol verleden bij Feyenoord. Hij won met de Rotterdamse club tussen 2015 en 2017 de titel van de eredivisie en de KNVB Beker.
- In Een Berg Sport was grootaandeelhouder Frans van Seumeren er zeker van dat zijn club de finale gaat winnen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -