RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Supportersvereniging FC Utrecht blaast demonstratie af: 'We wilden ze raken'

1/2
UTRECHT - De geplande demonstratie van de supporters van FC Utrecht van morgen in Rotterdam gaat niet door. De supportersvereniging van de club meldt dat het geen toestemming krijgt van de gemeente Rotterdam.

Voorzitter Teun den Hartog van de SVFCU: ''In de bossen van Zeist gaan staan heeft geen zin'


De supportersvereniging wilde op het Stadhuisplein of bij De Kuip demonstreren tegen het besluit van de KNVB om de wedstrijd van zaterdagavond naar zondagochtend te verplaatsen. Dat staat burgemeester Ahmed Aboutaleb niet toe.

"We mochten alleen ergens achteraf gaan demonsteren, dat willen we niet. Als je het doet dan moet je het goed doen", vertelt voorzitter Teun den Hartog van de supportersvereniging.

Boos op de KNVB
Gisteren werd het kort geding omtrent de verplaatsing van de finale verloren door de Utrechtse club. De KNVB werd in het gelijk gesteld over het uitstel van de wedstrijd in Rotterdam.

We wilden dit smerige spelletje niet over onze kant laten gaan"
Teun den Hartog

Voor de KNVB heeft Den Hartog geen goed woord over. "Het is een smerig spelletje. Dat wilden we niet over onze kant laten gaan", zegt hij. "We wilden in Rotterdam demonstreren, want daar wordt gespeeld. We kunnen wel in de bossen van Zeist gaan staan, maar dan raak je ze niet."

De voorzitter verwijt burgemeester Aboutaleb niets. "Maar Feyenoord gaat ook niet vrijuit. Ze hadden tot half mei de tijd om aan te tekenen of ze op die datum konden spelen, dat hebben ze niet gedaan. Net als het zoeken van een andere locatie."


De SV FC Utrecht schrijft op de website het volgende: "Er zijn ook (mede naar aanleiding van de laatste bekerfinale) twijfels over het nakomen van afspraken door de politie Rotterdam, waardoor de veiligheid van de deelnemers (omtrent de aan- en afvoer) in het geding kan komen."

Uitzwaaien
De supporters van FC Utrecht wordt nu opgeroepen om de selectie zondagochtend om 09.00 uur uit te zwaaien bij Stadion Galgenwaard, voordat de spelersbus naar Rotterdam vertrekt.

"We gaan de spelers en technische staf laten merken dat we ze alle steun geven", aldus de voorzitter. "Hopelijk kunnen we ze daarna ook met het ticket binnenhalen. Dat zou de ultieme wraak zijn, dan bestaat karma."

De finale van de play-offs tegen Feyenoord begint om 12.15 uur en is live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -