Rugbyers Eemland boeken belangrijke winst: 'Volgend seizoen kampioen worden'

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - De rugbyers van Eemland hebben in de ereklasse The Dukes verslagen. De Amersfoorters waren op eigen veld met 22-13 de baas over de directe concurrent.
Als we eenmaal gaan dan is dit het resultaat
Aron van Laar
In de eerste helft liep Eemland achter de feiten aan. De ruststand was dan ook 12-13 in het voordeel van The Dukes.
Twee minuten na rust sloeg Eemland toe. De thuisploeg maakte er 17-13 van. Waar The Dukes leek terug te komen vergrote de Amersfoorters vlak voor tijd juist de voorsprong. De ploeg van Sven Bulens maakte er 22-13 van en daarmee was de winst een feit.

Energie en karakter

"We zijn een echte diesel. We begonnen stug maar als we eenmaal gaan dan is dit het resultaat", blikt rugbyer Aron van Laar terug. "We hadden vandaag veel energie en veel karakter. Dat helpt enorm. Dat zijn de keywoorden van vandaag.""
Coach Sven Bulens vond het niet het mooiste rugby. "Het was 'mindsetrugby' met veel werken, we hebben verdiend gewonnen vandaag", aldus de oefenmeester.
Eemland speelden met een vrij jong team doordat er een aantal internationals, tot onvrede van coach Bulens, ontbraken. Ook zonder die belangrijke spelers boekte Eemland deze knappe zege. "Dat zegt dat het kampioenschap er volgend jaar dik in zit", aldus Van Laar. "Ik weet dat we nog beter kunnen worden."
"Hij zou zomaar gelijk kunnen hebben", reageert Bulens met een knipoog op de uitspraken van zijn speler.

Ranglijst

Eemland heeft door de winst de derde plek, The Dukes stond vierde, in de voorjaarscompetitie verstevigd. Op 30 mei neemt Eemland het op tegen nummer acht Haagsche. Daarna worden er nog vier duels gespeeld door de Amersfoortse club.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.