RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Marijn van den Berg is leiding kwijt: 'Maar het ziet er goed uit voor profcontract'

1/2
DE MEERN - Wielrenner Marijn van den Berg is leider af in de Alpes Isère Tour, een rittenkoers in Frankrijk. De 21-jarige coureur uit De Meern droeg na zijn zege in de openingsetappe elke dag de leiderstrui, maar na de vierde etappe moet Van den Berg hem afstaan.

De renner van de Franse opleidingsploeg van Groupama-FDJ werd 17e in de heuvelrit naar Saint-Maurice-l'Exil, op 2.31 minuut van ritwinaar Emil Toudal uit Denemarken. In het klassement is Van den Berg daardoor gezakt naar de zevende plaats. Moran Vermeulen uit Oostenrijk werd vierde in de rituitslag en is de nieuwe leider.

Het idee was om mijn vorm aan te scherpen, richting de Baby Giro die over anderhalve week is"
Marijn van den Berg

"Het was een beetje ingecalculeerd. Halverwege zaten een paar klimmen. Ik zat er daar nog bij en kreeg goede hoop, maar er bleef een groepje voor helaas", blikt hij terug. Zondag is de slotrit in de Alpes Isère Tour. Dat is een bergrit van Pressins naar Crolles.

"Dat gaat 'm niet worden. We hebben een paar jongens die goed kunnen klimmen, dus ik moet voor hen werken. Voor mij is het voorlopig gedaan", aldus Marijn. "Ik ben blij met mijn overwinning en mijn twee derde plaatsen. Het idee was om mijn vorm aan te scherpen, richting de Baby Giro die over anderhalve week is. Ik hoop dat ik daar iets moois kan laten zien."

Rijdt Marijn van den Berg volgend jaar op het hoogste niveau? "Ik heb er nog niets over gehoord, maar het ziet er goed uit"


Stap naar de profs?
"Ik ben niet een pure massasprinter, ik moet het hebben van een zware rit. Hier zitten wat pittige klimmetjes in het parcours, dat is perfect voor mij", zegt Van den Berg. Bij de profploeg van Groupama-FDJ volgen ze zijn ontwikkeling op de voet. "Ik heb er nog niets over gehoord, maar het ziet er goed uit. Ik probeer deze lijn door te trekken en dan zien we het wel."

"Ze zijn hartstikke tevreden bij de ploeg. Het ziet er goed uit, maar het blijft topsport, dus er kan veel veranderen", houdt hij zich nog op de vlakte.

De familie-Van den Berg is momenteel druk bezig. Broer Lars is, voor de profploeg van Groupama-FDJ, bezig aan de Giro d'Italia. "We spreken elkaar bijna elke dag. Dan praten we elkaar bij hoe het geweest is. Het zou mooi zijn als we volgend jaar samen de Giro kunnen rijden. Dat is wel het doel, dus laten we het hopen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -