RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lars van den Berg geniet in Giro: 'Slotweek wordt afzien'

1/3
DE MEERN - Lars van den Berg (22) geniet met volle teugen van zijn eerste Giro d'Italia. De wielrenner uit De Meern had zaterdag de bergrit naar de loodzware Monte Zoncolan op het programma staan, waarop hij als 80ste werd, en in de slotweek wachten nog meer bergen.

Lars van den Berg: "Ik hoop een keer in de ontsnapping te zitten om mezelf te laten zien"


"Nog een paar dagen tot de rustdag", kijkt Van den Berg uit naar dinsdag. "Het worden zware dagen nog daarvoor, maar ik kijk er wel naar uit en ik hoop een keer in de ontsnapping te zitten om mezelf te laten zien. Ik hoop dat we met de ploeg ook nog voor een etappeoverwinning kunnen rijden, dat is het doel tot de rustdag. Dan moet ik mijn herstel pakken."

"De laatste week zal afzien worden, maar dan is Milaan in zicht. Dan komt het vast in orde", voorspelt hij. "Ik kan gelukkig bergop goed mee, dus dan kan ik soms rustig aan doen. Ik kijk uit naar wat komen gaat. Ik ben echt super enthousiast over deze Giro. Er is ook eindelijk wat publiek langs de weg."

Lars van den Berg: "Ik ben echt super enthousiast over deze Giro"


De ritzege in de bergrit naar de Zoncolan werd gewonnen door de Italiaan Lorenzo Fortunato. Leider Egan Bernal werd vierde en verstevigde daarmee zijn roze trui. Van den Berg finishte als 80ste op 31 minuten van de ritwinnaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -