Waterpoloërs UZSC verzekeren zich van halve finale beker

© Orange Pictures
UTRECHT - Het is de waterpoloërs van UZSC gelukt om zich te plaatsen voor de halve finale van de KNZB Beker. De Utrechters wonnen zaterdag hun voorlaatste groepsduel van De Ham met 8-14.
Na de eerste twee periodes had UZSC al de 5-8 voorsprong te pakken. In de laatste twee kwarten kwam de Utrechtse zege niet meer in gevaar. Topscorer aan de zijde van UZSC was Benjamin Hoepelman met vijf treffers.

Poulefase

UZSC speelt zondag nog tegen Het Ravijn, de nummer twee van de bekerpoule. ZPC Amersfoort hoopt dat de Utrechtse regiogenoot aan de sportieve plicht doet want dan kan de Amersfoortse club ook nog doordringen tot de halve finale.
Het gaat in de groepsfase van de KNZB Beker om een halve competitie, waarin de ploegen één keer tegen elkaar spelen. Daarna gaan de nummers 1 en 2 van elke groep naar de kruisfinales, die over een wedstrijd gespeeld worden.
UZSC werd in de halve finales om de landstitel uitgeschakeld. De ploeg van Roeland Spijker wil graag de KNZB Beker veroveren om het seizoen alsnog met een prijs af te sluiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.