RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verschoor pakt laatste punt in F2 hoofdrace in Monaco

BENSCHOP - Richard Verschoor heeft het Grand Prix weekend in Monaco afgesloten met een 10e plaats. De F2 hoofdrace van 42 rondjes door het prinsdom werd gewonnen door de Fransman Théo Pourchaire, die met 17 jaar de jongste winnaar in de geschiedenis van de klasse werd.

De Benschopper startte de race vanaf de 16e plaats. Al na één ronde kwam hij als 13e door. Vervolgens klom Verschoor langzaam op. Halverweg de race, toen veel coureurs al de verplichte pitstop hadden gemaakt lag hij inmiddels 7e.

In ronde 26 dook ook Verschoor naar binnen voor vers rubber. Hij kwam terug op de baan als 11e, net buiten de punten. Worstelend met de koude banden werd de Nederlander al gauw gepasseerd door Roy Nissany en Christian Lundgaard, waardoor hij terugzakte naar de 13e plaats.


Brokstukken
Marcus Armstrong klapte in de 31e ronde na een tik van Juri Vips in de muur die de virtual safetycar activeerde. Het leverde Verschoor een plek winst op. Daarna leek het hek van de dam toen Verschoors teamgenoot zijn MP motorsport-bolide in de vangrail zette, wat opnieuw een virtual safetycar opleverde.

Voorin ging Dan Tictum in duel met Oscar Piastri om plaats 2 van de baan. Het leverde tien ronden voor het eind een derde neutralisatie op. Verschoor was inmiddels terug op plaats 11. Na het vallen van de vlag klom hij nog een plekje op, door een tijdstraf van Lundgaard. Zo pakte hij het laatste punt.

Verschoor staat in het WK 9e met 23 punten. 5 juni is de volgende race in Baku, waarvoor Verschoor weer op zoek moet naar sponsorgeld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -