UZSC met verlies richting halve finale beker: 'Volgende week dood of de gladiolen'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De waterpoloërs van UZSC hebben zondag het laatste groepsduel in de KNZB Beker met 10-11 verloren van Het Ravijn. De Utrechters hadden zich zaterdag al verzekerd van de halve finale.
Dat zal een hele spannende wedstrijd worden
Roeland Spijker
UZSC begon niet goed aan de wedstrijd. Na twee periodes keek het tegen een 2-7 achterstand aan. In de derde periode herpakte de ploeg van Roeland Spijker zich. Het verschil werd teruggebracht tot één treffer: 7-8. In de laatste acht minuten lukte het de Utrechters niet meer om de achterstand om te buigen in een voorsprong: 10-11.
Coach Roeland Spijker relativeerde de nederlaag. "Toen we met 2-7 achterstonden ben ik wel even boos geworden. Maar we hadden vandaag ook wat personele problemen", blikt hij terug. "We hebben geen risico genomen met pijntjes, dat hadden we in een finale wel gedaan."
"Ik ben blij dat we ons in de laatste twee kwarten wel herpakten", zegt de oefenmeester. "Toen haalden we weer een beetje ons oude niveau. Daar moeten op verder borduren."
Binnen de ploeg leefde er gemengde gevoelens. "Het resultaat maakte voor ons niet uit. Het ging over de manier hoe we speelden. We hebben goede dingen laten zien maar ook teveel slechte punten", aldus UZSC-er Benjamin Hoepelman.

Ultieme revanche in halve finale

De nederlaag van UZSC is geen goed nieuws voor regiogenoot ZPC Amersfoort. De Amersfoorters waren bij winst of een gelijkspel van de Utrechtse club ook zeker van de halve finale. Zij eindigen nu achter Het Ravijn waardoor het seizoen erop zit.
Het is mooi dat we ons kunnen revancheren
Benjamin Hoepelman
Volgende week speelt UZSC de halve finale van de KNZB Beker tegen landskampioen GZC Donk. Een pikant duel want de ploeg uit Gouda schakelde de Utrechters in de halve finale van de play-offs om de landstitel uit.
"We hebben in een half jaar vier keer tegen GZC Donk gespeeld. Je kent elkaar door en door", zegt Spijker. "Dat zal een hele spannende wedstrijd worden op het scherpst van de snede."
Ook Hoepelman kijkt uit naar dat duel. "Volgende week is de dood of de gladiolen. We gaan alles geven. Ik ga niet eerder het bad uit voordat we gewonnen hebben. Het is mooi dat we ons kunnen revancheren ten opzichte van de nederlaag van twee weken geleden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.