RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

René Hake heeft blik na verloren finale alweer vooruit: 'Kritisch kijken wat er nodig is'

1/2
UTRECHT - FC Utrecht-hoofdtrainer René Hake gaat de komende tijd analyseren wat er binnen de selectie van FC Utrecht voor volgend seizoen moet gebeuren.

We hadden in de tweede helft minimaal één goal moeten maken"
René Hake

De finale van de play-offs om Europees voetbal werd zondag met 2-0 verloren van Feyenoord. "Zij waren het eerste half uur veel agressiever. Het werd de laatste tien minuten van de eerste helft al beter", zegt Hake. "In de tweede helft heb ik een goed FC Utrecht gezien, maar niet goed genoeg om de gelijkmaker te maken."

De speler van FC Utrecht kwamen tot dezelfde conclusie als hun hoofdtrainer.

En dat was eigenlijk het hele seizoen het probleem van FC Utrecht. Kansen werden gecreëerd, maar deze werden veel te weinig omgezet in doelpunten. "We hadden in de tweede helft minimaal één goal moeten maken. Het is niet goed dat ze er niet ingaan."

"Je ziet dat de cijfers na de winterstop goed zijn, maar daar koop je niks voor. In 2021 zijn we op drie of vier ploegen na de ploeg die de meeste goals maakt", zegt Hake daarover. "Ook op basis van tegendoelpunten hebben we het in 2021 goed gedaan."

Er zal een tandje bij moeten"
René Hake

Seizoen 20/21
En dus is de vraag wat er volgend seizoen bij FC Utrecht gaat veranderen. "We gaan heel goed en kritisch kijken naar wat er nodig is om ons spel te verbeteren. Er zal een tandje bij moeten."

"Je moet ook altijd doorselecteren, dus kijken hoe je groep eruit ziet en vanuit daar kijken hoe je wil veranderen om de volgende stap te maken." Maar er lijkt geen hele andere groep tevoorschijn te komen. "Er lopen niet veel jongens uit hun contract. We gaan in de voorbereiding kijken naar hoe we daarmee omgaan", blijft Hake geheimzinnig.

FC Utrecht-trainer René Hake in gesprek met verslaggever René van den Berg


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -