RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Girodebutant Lars van den Berg: 'Als er geen onverwachte tegenslag komt haal ik Milaan'

1/2
DE MEERN - Een laatste plaats in de etappe, op 49 minuten van ritwinnaar en roze truidrager Egan Bernal. De 16e etappe van de Giro d'Italia, op tweede Pinksterdag, was een loodzware voor debutant Lars van den Berg uit De Meern. Vandaag, dinsdag, is een rustdag, en daar is hij blij mee. "Gisteren had ik een hele zware dag, maar dat was niet erg. De dag ervoor zat ik in een ontsnapping en dat had wel een hoop energie gekost."

Goed debuut
De 22-jarige renner van Groupama FDJ is bezig aan zijn eerste grote ronde. "Tot nu toe kijk ik positief terug", zegt hij na een lichte ochtendtraining. "Ik heb twee keer in een ontsnapping gezeten en me zo kunnen tonen. En ik heb veel werk voor de ploeg gedaan, we hebben de roze trui gehad wat super mooi was."

'Tot nu toe kijk ik positief terug'


Die roze trui zat drie dagen om de schouders van Van den Bergs ploeggenoot Attila Valter. Inmiddels staat de Hongaar dertiende in het klassement, op ruim zestien minuten van Bernal. "Voor de laatste dagen zal het vooral focussen zijn op Attila. We hopen dat hij een keer in een ontsnapping kan en dat één van ons mee kan." Van den Berg hoopt dat hij kan zijn. "En dan moeten we hem ondersteunen in de hoop dat hij nog wat tijd kan pakken in het klassement."

Milaan halen
Voor aanvang van de Giro was nog onduidelijk of de ploegleiding Van den Berg tot het einde op de fiets zou laten zitten, of hem te sparen als het fysiek te zwaar zou worden. "Het is nu nog vier etappes en een tijdrit. Het doel is nu wel echt om tot aan Milaan te gaan", zegt Van den Berg. "Zoals ik me nu voel denk ik dat dat moet lukken, als er geen onverwachte tegenslag komt."

Nog vijf dagen knallen, dan zit het erop."
Lars van den Berg

In het algemeen klassement staat Lars van den Berg 72e, op ruim twee uur van Bernal. "Ik voel me niet slechter dan op de eerste rustdag, dus dat is een goed teken", zegt hij. "Nu vandaag nog even herstel pakken en dan nog vijf dagen knallen. Dan zit het erop."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -