RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rugbyer Jordy Hop hoopt op promotie met Oranje: 'De zenuwen zitten er aardig in'

1/2
AMERSFOORT - Het is een heuse finale, komende zaterdag in Brussel. De rugbyers van BelgiŽ en Nederland strijden om promotie naar de Rugby Europe Championship. In de Oranjeselectie voor de derby van de Lage Landen zitten drie spelers van RC Eemland uit Amersfoort, Jordy Hop, Delano Jansen en Hugo Langelaan. Hun clubgenoot Robbin Schut viel op het laatste moment af.

Grote stap
"Als we promoveren blijven we een aantal seizoenen in de Rugby Europe Championship, we kunnen niet meteen weer degraderen. Dat zou het Nederlandse rugby de kans geven om te groeien," vertelt Jordy Hop. In de Rugby Europe Championship zou Oranje uit gaan komen tegen landen als GeorgiŽ, Spanje en RoemeniŽ. "Dat zijn supergoeie landen die meedoen aan het WK. Dat is een grote stap voor ons."

De 21-jarige Jordy Hop begon met rugby in zijn woonplaats Amersfoort, bij RC Eemland. Als jeugdspeler stapte hij over naar Haagsche RC om vervolgens drie jaar in Zuid Afrika te gaan spelen. Nadat hij daar zijn school had afgemaakt keerde hij terug naar Europa. Hij speelde een jaar in Engeland en is sinds 2019 weer actief voor RC Eemland.

'Ik denk dat het een aardige strijd gaat worden'


"Voor zover ik weet zijn BelgiŽ en Nederland erg aan elkaar gewaagd", blikt de vijfvoudig international vooruit. "Ik heb zelf nog nooit tegen BelgiŽ gespeeld, maar ik denk dat het een aardige strijd gaat worden."

Zenuwen
In de voorbereiding worden deze week de puntjes op de i gezet tijdens twee avondtrainingen. Vrijdag volgt de busreis naar Brussel, zaterdagmiddag is de wedstrijd. Maar het belangrijkste aspect van de voorbereiding is de noodcompetitie die de Nederlandse rugbybond voor de teams in de ereklasse organiseerde.

"Ja, dat is erg belangrijk", erkent Hop. "Iedereen kent de term wedstrijdritme. Met alleen trainingen is het erg lastig om ineens een wedstrijd te moeten spelen." En dan is het ook nog eens een hele belangrijke voor de toekomst van de sport in Nederland. "Bij mij begon het al in januari te kriebelen, toen we hoorden dat het mogelijk was om te promoveren. De zenuwen zitten er dus inmiddels aardig in."

BelgiŽ - Nederland is zaterdag om 14.00 uur. De wedstrijd en de verrichtingen van de drie Amersfoorters zijn live te volgen via Radio M Utrecht in Namen & Rugnummers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -