RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Schip en Nederlandse baanploeg niet naar EK in Minsk

SCHALKWIJK - De Nederlandse baanwielrenners nemen niet deel aan de EK, die van 23 tot en met 27 juni in de Wit-Russische hoofdstad Minsk plaatsvinden. Onder de renners ook Jan-Willem van Schip uit Schalkwijk.

De Nederlandse wielerunie KNWU heeft dat besloten na overleg met sportkoepel NOC*NSF, de baancommissie van de Europese wielerbond UEC en de coaches.

"De KNWU heeft besloten onder de huidige omstandigheden niet deel te nemen aan de EK baanwielrennen in Minsk, omdat we de veiligheid en het welzijn van de sporters niet kunnen garanderen", laat de bond weten.

"Mocht er iets veranderen aan de politieke situatie en daardoor aan de omstandigheden ter plekke of aan de locatie dan kan die beslissing worden heroverwogen."

Kritiek op Wit-Rusland
Internationaal is er grote kritiek op en een roep om sancties tegen Wit-Rusland na de arrestatie van een dissident aan boord van een Ryanair-vliegtuig op de luchthaven van Minsk. Het vliegtuig was op weg naar Litouwen, maar moest op last van de Wit-Russische autoriteiten een tussenlanding maken in Minsk. De Europese Unie heeft alle luchtvaartmaatschappijen in de EU gevraagd om niet langer over Wit-Rusland te vliegen.

De Europese wielerunie UEC bespreekt de situatie rondom Wit-Rusland donderdag tijdens de bestuursvergadering in Lausanne en neemt dan een beslissing over de EK baanwielrennen. De Duitse wielerbond had al eerder laten weten niet te zullen deelnemen aan de EK in Minsk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -