Utrechter Jurriën Timber met Nederlands elftal naar EK

© Orange Pictures
UTRECHT/ABCOUDE - Jurriën Timber gaat met het Nederlands elftal mee naar het EK voetbal. Bondscoach Frank de Boer heeft de 19-jarige Utrechter opgenomen in zijn 26-koppige selectie. Het is voor Timber zijn debuut bij Oranje.
Timber, die als centrale verdediger en rechtsback inzetbaar is, brak dit seizoen door bij landskampioen en bekerwinnaar Ajax. Door zijn prestaties viel hij ook op bij de bondscoach, die hem bij de voorselectie haalde en dus ook meeneemt naar het EK.

Matthijs de Ligt

Naast Timber zit ook Matthijs de Ligt uit Abcoude bij de selectie. De 21-jarige verdediger van de Italiaanse topclub Juventus is al enkele jaren een vaste waarde bij Oranje.
Hans van Breukelen speelde ook nog een rol bij de bekendmaking van de Oranje-selectie. De Biltenaar, oud-keeper van FC Utrecht, maakte via social media de drie keepers bekend.

EK-duels in Amsterdam

Nederland opent het EK op 13 juni met een thuiswedstrijd tegen Oekraïne in de Johan Cruijff ArenA. Daarna volgen groepsduels met Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni) in Amsterdam.
Voor het toernooi speelt Oranje nog oefenduels tegen Schotland (2 juni, in Portugal) en Georgië (6 juni, in Enschede).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.