Varsity gaat door, maar zonder publiek

© Fotostudio RedGreenBlue
HOUTEN - De Varsity gaat op 13 juni gewoon door, maar er mag geen publiek bij zijn. Dat laat de organisatie van de oudste studentenroeiwedstrijd van Nederland, die dit jaar voor de 137e keer gevaren wordt, weten. De Varsity wordt, zoals altijd, gehouden op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Houten.
Vanwege de coronacrisis ging het evenement vorig jaar niet door. Dit jaar werd de Varsity daarom uitgesteld van april naar juni.
Om de veiligheid te kunnen waarborgen, wordt iedereen die betrokken is bij de wedstrijd getest bij binnenkomst. Alleen mensen met een negatief testresultaat zullen toegang krijgen tot het terrein.

Sancties

De afwezigheid van publiek betekent dat de winnende boot dit jaar niet besprongen gaat worden door zwemmende leden van de winnende vereniging. Om de duizenden roeiliefhebbers die zich normaal gesproken rond het kanaal verzamelen om de wedstrijd te zien tegemoet te komen, zullen de wedstrijden online te volgen zijn.
De organisatie meldt dat indien er toch verenigingsleden zijn die de wedstrijd ter plekke komen bekijken, dit gevolgen zal hebben voor de roeiende teams.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.