RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kalezic kijkt uit naar uitdagende klus bij Jong FC Utrecht: 'Volgende stap zetten'

1/2
UTRECHT - Darije Kalezic heeft ontzettend veel zin in zijn klus om Jong FC Utrecht de volgende stap te laten zetten. De 51-jarige Bosniër moet ervoor zorgen dat er meer, en vaker, spelers uit de eigen jeugdacademie de stap naar het eerste elftal zetten.

Ik ben iemand die graag getriggerd wordt en uitdagende klussen aanneemt"
Darije Kalezic

"Het is niet de eerste keer dat Jordy Zuidam (technisch directeur van FC Utrecht, red) zich bij mij meldde voor deze functie. Nu zijn we dieper met elkaar in gesprek gegaan en de plannen spraken mij enorm aan", vertelt Kalezic in Namen en Rugnummers. Vrijdag werd het nieuws bekend dat hij vanaf komende zomer de trainer is van Jong FC Utrecht.

Voor Kalezic is het trainen van een beloftenteam niet nieuw. Van 2013 tot 2015 stond hij aan de leiding bij Jong PSV. "Dat was heel uitdagend en uiteindelijk succesvol. Bij FC Utrecht zie ik ook veel uitdaging, ze willen namelijk nog een stap maken. Het is geen makkelijke job. Ik ben iemand die graag getriggerd wordt en uitdagende klussen aanneemt."

Talenten de volgende stap laten zetten
De voornaamste taak van Kalezic is talenten van Jong klaarstomen voor de hoofdmacht. "FC Utrecht heeft de laatste tijd enorme stappen gezet. Ze spelen nu structureel in de top-6. Er is een topsportklimaat gecreëerd. In mijn tijd als speler was dat anders."

"Vanuit die professionalisering willen ze meer en vaker spelers laten doorstromen van Jong naar het eerste. Dat missen ze nog. Maar dat gebeurt niet zomaar, daar is een langetermijnvisie voor nodig. In de jeugdopleiding moeten bijvoorbeeld nog een aantal dingen worden gefinetuned worden", aldus de oefenmeester.

Ga mij 100 procent inzetten voor Jong FC Utrecht"
Darije Kalezic

Presentator Pieter Tammens vroeg aan de Bosniër of hij dezelfde route als Hake gaat bewandelen. Eerst trainer van Jong FC Utrecht, later trainer van de hoofdmacht. "Dat zien we wel. Ik kom voor Jong FC Utrecht, dat is het allerbelangrijkste. Daar ga ik mij 100 procent voor inzetten", aldus Kalezic.

De nieuwe trainer Darije Kalezic van Jong FC Utrecht in gesprek met presentator Pieter Tammens


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -