RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nederlandse rugbyers terug op hoogste niveau na winst op België

1/2
AMERSFOORT - De Nederlandse rugbymannen hebben promotie afgedwongen naar de Rugby Europe Championship. Oranje won, met Eemland-spelers Hugo Langelaan en Jordy Hop en Zeistenaar Dennis van Dijken, het beslissende promotieduel met 23-21 van BelgiŽ.

Nederland stond als winnaar van de Rugby Europe Trophy, het derde niveau in Europa, tegenover BelgiŽ. De zuiderburen waren als laatste geŽindigd in de Rugby Europe Championshop en moesten dus strijden om plaatsbehoud op dat niveau.

Oranje schoot uit de startblokken in Brussel. Door twee penaltykicks en een try en conversie was het al snel 13-0. BelgiŽ kwam, mede door een Nederlandse tijdstraf, in de tweede helft op stoom en pakte een 14-13 voorsprong.

Spannende finale
Door een nieuwe try en conversie stond Nederland even op 20-14 voorsprong, maar BelgiŽ reageerde snel en kwam daarmee op 21-20. De winst leek daarmee naar de Belgen te gaan, tot David Weersma namens Nederland een penaltykick verzilverde. Zijn score bleek beslissend, want het bleef bij 23-21 voor Oranje.

Door de overwinning promoveert Nederland naar de Rugby Europe Championship. Dat is het hoogst mogelijke niveau voor Nederland, dat ook mag dromen van het WK rugby van 2023 in Frankrijk. De eerste wedstrijd in het nieuwe toernooi is op 26 juni uit tegen GeorgiŽ.

 De familie van Jordy Hop viert de promotie in Amersfoort De familie van Jordy Hop viert de promotie in Amersfoort | Foto: RC Eemland


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -