Honkballers Quick geven voorsprong weg en verliezen: 'Fouten doen ons de das om'

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Het is de honkballers van Quick Amersfoort niet gelukt om van Twins te winnen. De ploeg van coach Marco Wels had lang de voorsprong in handen maar ze gaven het duel in de achtste en negende inning weg: 6-7.
Dit is weer heel zuur
Rachid Engelhardt
Na drie innings had Quick in het thuis de 3-1 leiding gepakt. In de zesde inning hadden de Amersfoorters de marge iets vergroot: 6-3. Maar in de zevende, achtste en negende inning knokte Twins zich helemaal terug in de wedstrijd. Het werd 6-7 voor de ploeg uit Oosterhout.
In de laatste slagbeurt deed Quick er nog alles aan om de winst alsnog in Amersfoort te houden, maar de thuisploeg kwam niet meer over de thuisplaat. "Dit is weer heel zuur. We speelden in principe goed maar kleine fouten kosten ons de wedstrijd", sprak honkballer Rachid Engelhardt na afloop.
"Voor het publiek speelden we een goede wedstrijd. We hebben het op defensief gebied laten liggen. Dat doet ons vandaag de das om", analyseert coach De Vries na afloop. "De jongens hebben wel spirit. Ze laten zien dat ze er hard voor knokken, we moeten het daarom ook positief zien."

Engelhardt's op weg terug

Engelhardt beleefde een moeilijke tijd dat zijn spel niet ten goede kwam. Zijn vader en zus zijn onlangs overleden. "Ik heb veel meegemaakt, dat speelde een rol in mijn hoofd de laatste tijd. Het gaat nu steeds beter." Tegen Twins liet Rachid zich van zijn beste kant zijn. Hij sloeg een homerun.
Zijn broer Bryan ontbreekt nog bij de selectie van Quick. "Hij komt zeker terug, maar dat kost tijd. Dit seizoen zie je beide Engelhardt's nog terug op het veld."
In de hoofdklasse staat Quick op dit moment zevende. Zondag speelt Quick opnieuw tegen Twins. Donderdag had het ook al tegen de ploeg uit Oosterhout gespeeld. Toen verloren de Amersfoorters met 6-5. "We gaan morgen de poppetjes de juiste kant op sturen", aldus Wels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.