Botic van de Zandschulp kijkt uit naar debuut op Roland Garros: 'Niets te verliezen'

© Orange Pictures
VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp staat voor zijn debuut op Roland Garros. De tennisser uit Veenendaal mag meteen op de openingsdag in Parijs in actie komen, tegen de nummer 20 van de wereld Hubert Hurkacz, en gaat onbevangen van start: "Alles is mooi meegenomen."
"Het is voor de tweede Grand Slam van dit jaar, dus dat is hartstikke mooi. En de eerste keer Roland Garros", glundert hij. "De sfeer is anders, het toernooi is veel groter dan alle andere toernooien. Dat blijft wat moois."
Zelf is Van de Zandschulp de nummer 154 van de wereldranglijst, Hurkacz is de nummer 20. "Dat is een heel mooie uitdaging. Hij heeft dit jaar nog in Miami gewonnen en ik denk dat hij in vorm is. Maar hij heeft nog niet veel op gravel gespeeld en ik denk dat ik daar mijn voordeel uit kan halen", kijkt hij vooruit.
Gelukkig heb ik op tijd mijn vorm gevonden, net voor Roland Garros
Botic van de Zandschulp
"Aan de ene kant heb ik niets te verliezen. Alles is mooi meegenomen en zo ga ik er ook een beetje in. Misschien komt er dan wat moois uit", aldus de Veenendaler.
Hurkacz liet op social media weten dat hij de afgelopen weken wat last had van een infectie. Dat wist Van de Zandschulp niet. "Ik wist wel dat in Rome had opgegeven, maar wist niet de reden daarvan. Misschien heeft dat met die infectie te maken."
"Zelf heb ik wat problemen gehad met mijn schouder na de Australian Open. De resultaten vielen toen wat tegen. Maar gelukkig heb ik op tijd mijn vorm gevonden, net voor Roland Garros", blikt hij vooruit.
Van de Zandschulp speelt zondag de vierde partij op baan 14 van Roland Garros. Als de wedstrijd tussen 14.00 en 18.00 uur gespeeld wordt, is een verslag daarvan live te horen op Radio M Utrecht in Namen en Rugnummers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.