RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

UZSC-mannen en -vrouwen plaatsen zich voor bekerfinale waterpolo

UTRECHT - Zowel de waterpolomannen, als de vrouwen van UZSC hebben zich geplaatst voor de finale van de beker. Die worden beide op 6 juni in Den Haag gespeeld.

De mannen van UZSC versloegen in de halve finale vanavond landskampioen GZC Donk met 11-9. UZSC maakte in zwembad de Kromme Rijn een 2-5 achterstand goed. Die stand stond halverwege de tweede periode op het bord.

Na een 4-5 ruststand nam de ploeg van Roeland Spijker het heft in handen. Aan het eind van het derde kwart leidden de Utrechters met 7-6. GZC Donk kwam in de laatste periode nog langszij, maar na de 9-9 besliste UZSC het duel.

Enkele weken geleden waren de rollen nog omgedraaid. Toen versloegen de mannen van Donk, de uiteindelijke landskampioen, UZSC in de halve finale van de play-offs om de landstitel. In de bekerfinale speelt UZSC tegen Het Ravijn.

Vrouwen UZSC
De vrouwen van UZSC wonnen in de halve finale ook van Donk. Het werd hier 20-11. Bij rust stond het al 12-6. Topscorer Nerida Drewes wist het net maar liefst zes keer te vinden.

UZSC speelt nu zondag 6 juni tegen De Zaan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -