RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coach Spijker blij met revanche in beker op GZC Donk: 'Seizoen nu bekronen in finale'

1/2
UTRECHT - Coach Roeland Spijker van UZSC wil dat zijn ploeg zich volgende week zondag gaat belonen voor het goede seizoen. De Utrechtse waterpoloërs spelen dan de finale van de KNZB Beker.

Ik ben heel trots op dat we het ombuigen"
UZSC-coach Roeland Spijker

UZSC bereikte de finale door zaterdag te winnen van GZC Donk. Enkele weken geleden waren de rollen nog omgedraaid. Toen versloegen de mannen van Donk, de uiteindelijke landskampioen, UZSC in de halve finale van de play-offs om de landstitel.

"Het was niet de ultieme revanche, maar een revanche", blikt Spijker terug tegen RTV Utrecht. "We zijn uiteraard heel blij dat we in de finale staan. De beker is ook een belangrijke prijs, maar ik was liever landskampioen geworden."

UZSC-coach Roeland Spijker blikt terug op de halve finale


In het duel met GZC Donk kwam UZSC met 2-5 achter te staan, maar de Utrechters knokten zich terug. "In het begin van de wedstrijd waren we te afwachtend. We konden het ombuigen, daar ben ik heel trots op. Ze hebben karakter getoond."

UZSC de favoriet
Volgende week zondag neemt UZSC het in de finale op tegen Het Ravijn. "Wij zijn dan wel de favoriet. Maar een finale is een finale. We hebben er uiteraard vertrouwen in. Het Ravijn is wel een geduchte tegensander."

UZSC kan dan opnieuw revanche nemen. Vorige week verloren de Utrechters namelijk in de poulefase van de beker van Het Ravijn. "Laten we dan opnieuw revanche nemen. We hebben een hartstikke goed seizoen gedraaid met zijn allen. De beker winnen zou een mooie bekroning zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -