Rugbyers Eemland tonen veerkracht en verslaan Haagsche: 'Op karakter'

Rugbyers Eemland worden toegesproken
Rugbyers Eemland worden toegesproken © RTV Utrecht
AMERSFOORT - De rugbymannen van Eemland hebben zondag op bezoek bij Haagsche de winst gepakt. De Amersfoorters stapten met een 19-21 winst van het veld.
Tegen zo'n team deze prestatie neerzetten is heel goed
Rugbyer Jorg Koch
Eemland liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en keek ook lang tegen een achterstand aan. Het stond zelfs even 19-7 voor de thuisploeg. De Amersfoorters draaiden de score helemaal om en gingen met een 19-21 zege terug naar huis.
"Normaal zijn wij het fittere team, maar ik vond Haagsche fitter vandaag", blikt coach Sven Bulens terug. "We hebben vandaag gewonnen op karakter. Dat is een mindset. Haagsche maakte het ons moeilijk vandaag, ze speelden fantastisch. Ze hebben ons flink onder druk gezet."
Rugbyer Jorg Koch van Eemland genoot enorm van de zwaarbevochten zege. "Tegen zo'n team deze prestatie neerzetten is heel goed. Wij hebben uiteindelijk volwassener gespeeld en het afgemaakt op de momenten dat het moest."
"Nadat we onze tweede try maakten ging er bij iedereen een knopje om en dat heeft geresulteerd in de winst", blikt rugbyer Robvin Schut terug. "Het was een spannende wedstrijd."
In de voorjaarscompetitie van de ereklasse staat Eemland na zes gespeelde duels op de derde plek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.