RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rugbyers Eemland tonen veerkracht en verslaan Haagsche: 'Op karakter'

1/4
AMERSFOORT - De rugbymannen van Eemland hebben zondag op bezoek bij Haagsche de winst gepakt. De Amersfoorters stapten met een 19-21 winst van het veld.

Tegen zo'n team deze prestatie neerzetten is heel goed"
Rugbyer Jorg Koch

Eemland liep de hele wedstrijd achter de feiten aan en keek ook lang tegen een achterstand aan. Het stond zelfs even 19-7 voor de thuisploeg. De Amersfoorters draaiden de score helemaal om en gingen met een 19-21 zege terug naar huis.

Rugbyer Jorg Koch in gesprek met verslaggever Robert Claus


"Normaal zijn wij het fittere team, maar ik vond Haagsche fitter vandaag", blikt coach Sven Bulens terug. "We hebben vandaag gewonnen op karakter. Dat is een mindset. Haagsche maakte het ons moeilijk vandaag, ze speelden fantastisch. Ze hebben ons flink onder druk gezet."

Coach Sven Bulens van Eemland blikt terug op de zege


Rugbyer Jorg Koch van Eemland genoot enorm van de zwaarbevochten zege. "Tegen zo'n team deze prestatie neerzetten is heel goed. Wij hebben uiteindelijk volwassener gespeeld en het afgemaakt op de momenten dat het moest."

"Nadat we onze tweede try maakten ging er bij iedereen een knopje om en dat heeft geresulteerd in de winst", blikt rugbyer Robvin Schut terug. "Het was een spannende wedstrijd."

In de voorjaarscompetitie van de ereklasse staat Eemland na zes gespeelde duels op de derde plek.

Rugbyer Robbin Schut over de winst op Haagsche


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -