RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Honkballers Quick geven voorsprong weer weg en verliezen: 'Lijkt een vloek'

1/4
AMERSFOORT - De honkballers van Quick Amersfoort verloren zondag bij Twins uit Oosterhout met 6-3, nadat ze een tijd met 1-3 aan de leiding gingen. Een dag eerder gaven ze ook een voorsprong uit handen. "Het lijkt wel of het een vloek is", zegt Quick-speler Emeron Lourens.

Emeron Lourens, speler Quick, blikt terug op de wedstrijd tegen Twins, waarin hij ruzie had


Quick, dat drie plaatsen lager staat op de ranglijst dan Twins en tien keer minder vaak won dan de ploeg uit Oosterhout, kwam vroeg op een 0-1 voorsprong. In de derde inning trok Twins de stand gelijk. In de vijfde inning pakten de Amersfoorters weer de voorsprong, 2-1. In de zesde inning werd deze vergroot tot 3-1.

Ik kreeg te horen dat ik mijn bek moest houden en er anders uit moest"
Emeron Lourens

Ruzie
Tijdens de wedstrijd op het derde honk kreeg Lourens ruzie. "De thuisplaat zei tegen ons dat ze niet snapten waarom we aan het klagen waren over een wedstrijdmoment. Ik zei waar bemoei je je mee? Toen zei die dat ik mijn bek moest houden en dat ik er anders uit zou gaan. Daar werd ik allergisch van", blikt de honkballer terug.

Mogelijkheden
Quick had mogelijkheden om verder uit te lopen, maar liet dat na. De thuisploeg scoorde wel: twee punten in de zevende inning en drie punten in de achtste inning.

Quick-trainer René de Vries: "Het slaan moet beter"


Quick had nog het gelijkmakende punt aan slag in de negende inning, maar dat lukte niet. "We zetten er iemand neer die de power heeft om hem eruit te beuren, maar diegene komt terug van een blessure, dus je kan dat niet helemaal verwachten", vertelt Quick-trainer René de Vries. In de wedstrijd tegen Twins vielen een aantal spelers geblesseerd uit bij Quick op het zonnige sportpark Slotbosse Toren.

Vloek
Quick ging in de eerdere twee wedstrijden deze week tegen Twins ook onderuit. De eindstanden waren 6-7 en 6-5. Quick kwam in de wedstrijden tegen Twins wel op voorsprong, maar hield die dus niet vast. "Het lijkt wel of het een vloek is", zegt Lourens. "We beginnen beter en zien de kansen om te winnen. Op één of andere manier draait het telkens anders. Dat doet continu pijn. Het enige positieve is dat het steeds beter gaat."

Quick-speler Taylor Clemensia in gesprek met verslaggever Rick van Manen


Taylor Clemensia, ploeggenoot van Lourens, is het met hem eens dat hun ploeg beter begint te spelen. "Andere wedstrijden was het puntverschil zo groot dat je er niet over wil praten. Het gaat nu beter. We moeten blijven vechten."

Programma
Quick staat voorlaatste in de hoofdklasse en won dit seizoen één duel. Quick speelt dinsdag nog een inhaalduel tegen HCAW en later in de week een drieluik tegen Silicon Storks, waarna het Olympisch kwalificatietoernooi begint.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -