RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van de Zandschulp na formidabele come-back: 'Mooier kon het niet'

1/2
VEENENDAAL - Hij stond met 2-0 in sets achter, maar bereikte toch voor het eerst in zijn loopbaan de tweede ronde van een Grand Slam-toernooi. Veenendaler Botic van de Zandschulp verraste zondag vriend en vijand door in de eerste ronde van Roland Garros de Pool Hubert Hurkacz uit te schakelen.

Van de Zandschulp verloor de eerste twee sets na een tiebreak, tegen een speler die op de wereldranglijst 134 plaatsen hoger staat. Toch wist hij zich op te richten en de wedstrijd te winnen. "Ik speelde goed, vooral in de rally. Ik serveerde alleen wat minder. Ik had het gevoel als ik hem vroeg in de set kon breken, dat ik dan wel kon uitlopen. En dat heb ik de laatste drie sets gedaan."

Geduldig zijn
Wat daarbij opviel was dat de Veenendaler constant speelde en weinig fouten maakte. De tegenstander ging die fouten wel maken. Van de Zandschulp erkent dat hij geleerd heeft geduldiger te zijn. "Ik wilde op gravel altijd iets te snel voor de winner gaan. Nu geef ik minder gratis punten weg."

Van de Zandschulp heeft geleerd geduldiger te zijn


Het goede spel leidde tot een prachtige come-back. "Ik had nog nooit vijf sets gespeeld en nog nooit 2-0 in sets achtergestaan en dan nog de wedstrijd eruit getrokken", stelt Van de Zandschulp. "Het is mijn eerste Grand Slam-overwinning in het hoofdtoernooi, dus mooier kon het niet."

Volgende tegenstander
De 25-jarige Veenendaler mag zich nu op gaan maken voor een wedstrijd tegen de Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina, de nummer 46 van de wereld. "Die heeft een goed jaar tot nu toe", wet Van de Zandschulp. "Hij staat goed te spelen. Ik ben hartstikke benieuwd hoe dat gaat worden."

Daarbij zal hij geen last hebben van het feit dat hij een lange vijfsetter in de benen heeft. "Ik voel me op dit moment best wel goed. Het valt me mee en da's alleen maar positief."

Van de Zandschulp gaat na zijn zege in de eerste ronde van Roland Garros in elk geval een mooie sprong maken op de wereldranglijst. Zijn zege van zondag levert hem al een kleine twintig plaatsen winst op. Net als iedere tennisspeler droomt ook Van de Zandschulp van de top 100. "Als ik door blijf pakken, zit dat er hopelijk binnenkort in."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -