Kellerman kapot nu hij weer de Spelen mist: 'Nu nadenken over de rest van het leven'

© Orange Pictures
UTRECHT - Bjorn Kellerman moet er mee leren leven. De 31-jarige spits van Kampong zal zijn hockeyloopbaan afsluiten zonder aan de Olympische Spelen te hebben meegedaan. Net als voor de Spelen van Rio in 2016 viel Kellerman ook nu op het laatste moment af.
Bondscoach Max Caldas maakte het nieuws vrijdag wereldkundig. Kellerman, in 69 interlands goed voor 28 doelpunten, hoorde het een dag eerder. "Ik zat thuis en ik wist dat hij kon bellen. En je weet dat het geen goed nieuws is als hij belt", zegt de Kampong-spits. "En je mag een afspraak maken met de bondscoach om te horen waarom je bent afgevallen." Die afspraak heeft hij nog niet gemaakt. "Dat is nog te vroeg, dat doe ik na het EK."
"Het is nooit leuk om te horen dat je er niet bij zit, omdat er hard voor traint en veel voor laat, en omdat het het mooiste sportevenement is voor een atleet. Je weet als topsporter ook dat het kan gebeuren, het hoort erbij. Maar als dan dat bericht komt, is dat een klap in je gezicht." Wat het voor Kellerman extra zuur maakt, is dat hij al 31 is. Bij de volgende Olympische Spelen is hij 34. De conclusie is dus dat hij nooit aan Olympische Spelen deel zal nemen. "Dat is heel pijnlijk."
Het is daarbij aannemelijk dat Jeroen Delmee, die na de zomer Max Caldas opvolgt als bondscoach, in de opbouw van een nieuw team geen beroep meer zal doen op een spits van 31. En dat Kellerman dus zijn laatste interland heeft gespeeld. "Ik heb nog niet gesproken met de nieuwe bondscoach. Ik weet ook nog niet of ík nog wel wil."
Voor nu is er in het leven van Kellerman in elk geval even geen ruimte voor hockey. "Ik ga de komende tijd niet aan mijn stick zitten. En ik denk dat dat ook hel normaal is. Het is ook wel goed om nu even na te denken over de rest van het leven."
Met die opmerking lijkt hij te zinspelen op het einde van zijn loopbaan, terwijl nog een contract bij Kampong heeft tot de zomer van 2022. "Die dien ik graag uit. Maar de komende weken zal ik niet gaan hockeyen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.