RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht informeert bij FC Twente naar Menig

UTRECHT - FC Utrecht heeft bij FC Twente ge´nformeerd naar de mogelijkheid om Queensy Menig over te nemen. Maar er ligt geen bod van FC Utrecht. Dat bevestigt technisch directeur Jan Streuer van FC Twente. FC Utrecht gaat zoals altijd niet in op geruchten.

Menigs contract in Enschede loopt nog ÚÚn jaar door. Twente wil dat contract openbreken en verlengen, maar Menig wil dat niet. "Dus ga ik ervan uit dat hij weg wil", zegt Streuer. "Hij is een interessante speler voor veel eredivisieclubs. Maar vooralsnog ga ik er vanuit dat hij volgend jaar bij ons speelt."

Van Staa
De 25-jarige Menig groeide op bij Ajax en belandde via onder meer PEC Zwolle en Oldham Athletic in 2019 bij FC Twente. Hij kwam 17 keer uit voor nationale jeugdteams.

"Het zou voor beide partijen een goede optie zijn", zegt voormalig FC Utrecht-speler Jan van Staa, tegenwoordig voetbalanalist bij RTV Oost. "Hij heeft een goed seizoen gehad en wil nu cashen. Bij FC Twente wordt momenteel niet veel betaald en de club kan de transfersom goed gebruiken."

"Voor FC Utrecht zou hij een goeie aanwinst zijn", vervolgt Van Staa. "Hij kan zowel van links als van rechts spelen, en kan heel belangrijk zijn in de aanvoer naar een spits als Dalmau of Mahi."

Cerny
FC Utrecht wil Menig mogelijk betrekken in een ruil van Vaclav Cerny, die afgelopen seizoen verhuurd werd aan de Tukkers, maar die door een een zware blessure een groot deel van het seizoen miste.

Volgens RTV Oost zal Cerny 'in eerste instantie' niet worden betrokken in een deal met FC Twente, Menig en FC Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -